Nieuws

A.s. zaterdag: De derby Elburger Sportclub – VSCO ’61 !

De strijd om de zo fel begeerde titel in de aantrekkelijke 3e klasse C heeft, met nog drie competitierondes te gaan, langzamerhand haar climax bereikt. Bij wie van de twee ploegen, die  al weken in een nek-aan-nekrace zijn verwikkeld om het kampioenschap, zullen binnenkort de champagneflessen worden ontkurkt; VSCO ’61 of SVI ?

A.s. zaterdag is de ploeg uit het naburige Oosterwolde in de onvervalste streekderby tegen Elburger Sportclub te gast op het Burgem. Bode sportpark. De formatie van trainer-coach Akar Bulent, maakt het hele seizoen al een stabiele indruk en vanaf de eerste competitiedag zijn de bedoelingen duidelijk! Meedoen om het kampioenschap en in ieder geval een periode-titel bemachtigen; in dat laatste is men al geslaagd. Dat de Oosterwoldenaren ook over een karaktervolle ploeg beschikken werd dit seizoen al diverse malen aangetoond.

Na een opgelopen achterstand kwam men doorgaans toch  als winnaar uit de strijd, wat j.l. zaterdag ook het geval was tegen WZC Wapenveld.

Over scorend vermogen hebben de geel-zwarten  niet te klagen. Naast topscorer Rinse van de Velde, die al 18 maal doel trof, heeft men met Dominique van de Grift en Thomas van der Kolk nog twee spelers in de gelederen die, ieder met 8 treffers, het vijandelijke doel ook makkelijk weten te vinden. De Elburgers, die j.l. zaterdag met 3-1 wonnen van degradant FC RDC, spelen dan wel de tweede viool, maar hebben altijd nog vooruitzichten op een (vervangende) periode-titel. Naast de belangrijke derde plaats, waar met buurtgenoot DSV ‘61 om wordt gestreden,  zijn er ook nog kansen om de 3e periode in de wacht te slepen.

Hierin gaat  Oene, met twee punten voorsprong op de blauw-witten, aan de leiding. De runner-up zette haar succesreeks in na de 2-0 overwinning op Elburger Sportclub op 18 febr j.l. De wedstrijd in Oosterwolde eindigde op die koude novemberdag, vorig jaar, in een doelpuntloos gelijkspel, maar met een dergelijk resultaat zullen de twee rivalen nu waarschijnlijk geen genoegen nemen.

In tegenstelling tot de normale aanvangstijd begint de wedstrijd in Elburg dit keer om 17.30 uur. Scheidsrechter is de heer M. Drenth.

Laatste nieuws