Nieuws

Opbrengst lotenverkoop bij ESC – VSCO ’61 voor goed doel

De opbrengst van de lotenverkoop, voorafgaande aan de wedstrijd ESC-VSCO ’61 a.s. zaterdag bij de toegangen, gaat naar een goed doel en staat in het teken van Homeride. Homeride is een uniek wielerevenement dat op 24 en 25 juni a.s. voor de zevende keer plaats vindt met start en finish in Utrecht. Hieraan nemen 75 teams deel waaronder een team uit onze omgeving met o.a. ESC-er Gert de Groot, Dennis Koops (van rijwielhandel Koops) en burgemeester Adriaan Hoogendoorn van Oldebroek.

Het team Millasfriends zoals de wielergroep zich noemt is ontstaan door een hechte vriendengroep rondom Milla en haar ouders. Milla was het dochtertje van Dennis en Annemieke Koops, die enkele jaren geleden is overleden aan een hersentumor. Geld ophalen voor de “Stichting stop hersentumoren” was het doel om ervoor te zorgen dat andere kindjes meer kans hebben om te overleven; Milla had die kans niet meer.
Na een aantal keren voor “Ride for hope” te hebben gefietst zochten ze dit jaar naar een nieuwe uitdaging en hebben zich ingeschreven voor Homeride. Homeride is een initiatief van het Ronald McDonald kinderfonds die met de opbrengst van alle gelden ouders kosteloos dichtbij hun zieke kinderen kunnen laten verblijven in één van vele Ronald McDonald kindertehuizen. Dit jaar wordt er gefietst voor het Ronald McDonaldhuis in Amsterdam waar Dennis en Annemieke destijds veel tijd hebben doorgebracht.
De groep wielrenners legt een volledige afstand af van 500 kilometer binnen 24 uur en fietst dus nièt in estafettevorm. Er wordt ook ’s nachts doorgereden! Als u dus a.s. zaterdag de wedstrijd ESC-VSCO ’61 bezoekt vergeet dan niet een aantal loten te kopen voor dit goede doel.
Op de bar in de kantine staat een doos waarin u ook een donatie kunt deponeren.

Laatste nieuws