Nieuws

Stijgende titelkansen voor  VSCO ’61 na 4-2 zege op Elburger Sportclub

Elburger Sportclub leek bijna voor een stuntje te gaan zorgen  maar nota bene in blessuretijd wist buurman VSCO ’61 op een gezellig en druk bevolkt Burgem. Bode Sportpark in een met name in de tweede helft boeiende derby de overwinning  (4-2) toch over de streep te trekken.  De Oosterwoldenaren zijn door dit resultaat de nieuwe koploper in de 3e klasse C en zien  de titelkansen stijgen  doordat concurrent SVI eerder op de middag niet verder kwam dan een 0-0 puntendeling tegen Hatto Heim.  Door dit verlies kunnen de Elburgers de eventuele  (vervangende) periode-titel wel op hun buik schrijven.

VSCO was in de eerste helft heer en meester en na een 2-0 ruststand in het voordeel van de gasten gaf men geen cent meer  voor de kansen van de Elburgers.  Weliswaar was de eerste goede mogelijkheid middels William Huenestein voor de thuisclub, maar hierna kreeg de karaktervolle equipe van Bulent Akar steeds  meer grip op de wedstrijd en na een uitstekende aanval was het Thomas van der Kolk die de score opende.

Een gevaarlijke kopbal van  Wim de Vries was vervolgens één van de weinige wapenfeiten  van de thuisclub. Terwijl VSCO al enkele malen kansrijk voor het doel van de Elburgers was verschenen en doelman Kevin Struik nog een fraaie redding had verricht wist men in blessuretijd van het eerste part de voorsprong toch te verdubbelen. Nadat even daarvoor een verdediger op de doellijn nog ternauwernood een treffer had weten te voorkomen  was het kort daarna toch raak al had men hiervoor wel de hulp nodig van een Elburger, die de bal ongelukkig in eigen doel werkte.

De tweede helft kwamen de Elburgers wat brutaler voor de dag en gingen ook meer de strijd aan. Een derde treffer voor VSCO zou de doodsteek hebben betekend, maar wie anders dan good-old Wim de Vries bracht met een rake kopbal  Elburgers weer terug in de wedstrijd.  Aangemoedigd door de fanatieke aanhang geloofden de mannen van Remon van Schoonhoven er zowaar weer in wist  wederom De Vries zelfs de gelijkmaker op de borden te brengen. Een sensatie hing in de lucht, maar zover kwam het niet. De druk op de Elburger-defensie nam steeds meer toe  en in de extra tijd was het Dominique van de Grift die eerst met een kopbal en praktisch in het laatste fluitsignaal van de uitstekende leidende scheidsrechter Drenth  zijn ploeg toch nog de zege bezorgde.

Laatste nieuws