Nieuws

2-1 overwinning voor Elburger Sportclub op VEVO

In de voorlaatste (uit)wedstrijd is Elburger Sportclub erin geslaagd een 2-1 overwinning te behalen tegen VEVO in Veessen. Ongeacht het resultaat in het slotduel a.s. zaterdag thuis tegen SVI is de ploeg hierdoor uiteindelijk op de vierde plaats geëindigd, maar ziet een periode-titel aan haar neus voorbij gaan.
Het ging niet van een leien dakje tegen de debuterende kleinste club in deze afdeling, die nog niet helemaal zeker is van prolongatie van het 3e klasserschap.
De wedstrijd was nog maar koud op gang of de Elburgers keken al tegen een achterstand aan doordat na knullig uitverdedigen de bal tergend langzaam in het doel rolde.

Gesteund door deze zeer vroege meevaller eiste het opportunistische spel van de thuisclub, met de lastige Jeroen Bronsink en Joost van Suydam in de frontlinie, alle aandacht op van de Elburger-defensie. In aanvallend opzicht konden de blauw-witten nog maar weinig uitrichten. In een periode waarin het er allemaal wat minder vriendelijk aan toe ging, bestrafte scheidsrechter Steve Oosterkamp VEVO-speler Nick Frielink terecht met rood na een harde tackel op de hakken van William Huenestein. Nog voor de pauze kwam Elburger Sportclub op gelijke hoogte. Na een hoge inzet van de verdienstelijk debuterende jonge Bas Boschman werd de bal door de hoog opspringende Wim de Vries langs de tevergeefs graaiende handen van VEVO-doelman Reinder van de Vrugt binnengekopt. De thuisclub claimde hierbij een vermeende overtreding tegen de goalie en zich hierna even moest laten behandelen, maar de arbiter wees onverbiddelijk naar de middenstip.
In de tweede helft gaf Elburger Sportclub overwegend de toon aan en kwamen er voldoende goede mogelijkheden. Het Veessense tiental bleef zich echter dapper verzetten, waarbij de Elburger-defensie terdege op haar qui-vive moest blijven.
Nadat in een eerder stadium al een voorsprong had moeten worden genomen viel tien minuten voor tijd de winnende treffer. Na een uitstekende actie op de rechtervleugel van Boschman schoot Bert Jan Kragt vervolgens uit de draai de bal fraai achter Van de Vrugt.

Laatste nieuws