Nieuws

ESC JO11-2 blaast WVF van veld

Na een periode met twee afgelaste wedstrijden(zouden de tegenstanders niet meer durven?) en vakantie speelde ESC JO11-2 pas zijn tweede wedstrijd sinds begin april. Op maandag 24 april werd de uitgestelde topper tegen ASVD JO11-4 gespeeld. Bij winst van elk van beide ploegen zou de titel voor het oprapen liggen. Onder grote publieke belangstelling werd het een enerverende partij waarbij er niet altijd sprake was van goed voetbal, maar waar wel voor elke meter gestreden werd. De Drontenaren hadden in de eerste helft het beste van het spel, in de tweede helft was ESC de bovenliggende partij en was het wachten op de verdiende openingstreffer. De goals wilden echter niet vallen. Zo bleef het 0-0 en eigenlijk had geen van beide teams hier wat aan. De andere topper uit deze klasse, Go Ahead Kampen JO11-2 is de lachende derde.

Vandaag stond de wedstrijd tegen WVF JO11-8 op het programma. Dit is een team, dat thuis nog ongeslagen is en zowel van ASVD als Go Ahead punten had afgesnoept. ESC was dus gewaarschuwd en dat hebben ze geweten in Westenholte. Björn tikte uit één van de vele corners de 0-1 binnen, maar helaas werd het in een korte, sterke fase van de thuisploeg vlak voor rust 1-1. In de tweede helft kwam de Elburger stoomwals pas goed op gang. Met veel druk naar voren werden de tegenstanders continu opgejaagd en het vele balverlies aan Zwolse zijde kon niet zonder gevolgen blijven. Sterk verdedigend werk, een snelle balcirculatie, steekpassjes en killers in het afmaken van de kansen, deze tweede helft was het beste dit seizoen, wat we van onze helden gezien hebben.
Achtereenvolgens scoorden Morris, uitblinker Jesse, Reinier en 2x de jarige Abdallah, zodat uiteindelijk een terechte 1-6 op het scorebord kwam te staan.
Na afloop bekende trainer Aart (Feyenoord fan) dat hij enkele weken geleden benaderd is door Ajax coach Peter Bosz of deze het ESC JO11-2 spelconcept mocht kopiëren in de thuiswedstrijden tegen Schalke 04 en Olympique Lyon. We hebben allemaal kunnen zien, dat dit ook internationaal succesvol kan zijn.
Bij WVF kwam de nederlaag toch hard aan: de penalties wilde men niet meer nemen en ook op voetbal.nl stond aanvankelijk dat WVF met 6-1 gewonnen had. Zo heb je in elk geval op papier even gewonnen.
Met nog twee wedstrijden voor de boeg is de achterstand op koploper Go Ahead nog steeds 1 punt maar gezien het programma lijkt een tweede plaats het hoogst haalbare of de Kampenaren moeten nog een misstap maken. Ik zeg De Graafschap-Ajax vorig seizoen, dus alles is nog mogelijk.
Eerstvolgende wedstrijd is thuis op maandagavond 8 mei om 1830 uur tegen het laag geklasseerde BAS JO11-2, waarna zaterdag 13 mei de nu al succesvolle competitie wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen IJVV.

Laatste nieuws