Nieuws

ESC JO17-1 kampioen 1e klasse

08-05-2022. Een dag die de jongens van O17-1 niet snel zullen vergeten.

Zaterdag 28-05-2022 stond ESC JO17-1 – SEH JO17-1 om 10:15 op het programma. Voorafgaand deze speelronde stond ESC strak bovenaan met 9 overwinning en 1 gelijkspel. Bij winst op SEH JO17-1 zou het kampioenschap binnen zijn. Thuis tegen SEH, een ploeg waar we de allereerste speelronde van dit seizoen van verloren (4-2). Hoe mooi zou het zijn om vandaag het kampioenschap binnen te slepen?

Onder het toeziend oog van vele toeschouwers met vuurwerk, een opkomst vanuit de tunnel, muziek, en de scheidsrechter van dienst betraden de 22 mannen van ESC en SEH het hoofdveld. Voorafgaand een interessante wedstrijd ESC, een team wat door goed voetbal en hard werken deze competitie nog ongeslagen staat. Daar tegenover staat SEH die zich zeker niet gemakkelijk gewonnen zou geven vandaag. Zoals de trainer van SEH voorafgaand vertelde: wij hopen jullie kampioenschap nog een weekje op te schuiven.

Wie denkt dat een kampioenschapswedstrijd altijd slecht en zonder hoogstaand voetbal is komt vandaag bedrogen uit. Vlotte combinaties, goed positiespel, vele kansen en een geduldig ESC JO17-1 kenmerkt de 1e helft van Elburgse zijde. Na een vliegensvlug begin waarin na 7 minuten al 2 doelpunten genoteerd zijn (1-1), neemt ESC de touwtjes sterker in handen. Dit resulteert uiteindelijk in kansen en uiteindelijk een doelpunt. Dylano Hop weet uit een corner raak te knikken (2-1, tevens ruststand).

Meteen aan het begin van de 2e helft liet SEH blijken dat zij geen genoegen namen met deze achterstand. Met een extra aanvaller voorop probeerden ze direct na de rust de verdedigers van ESC onder druk te zetten. Helaas kon ESC niet voor komen dat SEH razendsnel in de 2e helft gelijk maakte (42e minuut, 2-2). Echter liet ESC zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleven we als team de voetballende oplossingen te zoeken, ditmaal in een hoger tempo dan dat we in de 2e helft gestart waren. Na verschillende mogelijkheden om zeep geholpen begint ESC de kansen af te maken. Onder het toeziend oog van een volgestroomd hoofdveld loopt ESC uit naar 5-2 door doelpunten van Jordi Schoonhoven, Mats van Dieren en Tristan van de Hoorn. Het kampioenschap komt dichter- en dichterbij en ook dat is in het en naast het veld merkbaar. Na de nodige publiekswissels weet SEH nog terug te komen tot 5-3. Waarna Mats van alle onzekerheid een eind maakt en de 6-3 binnen ramt!

Hierna kan het feest losbarsten op het hoofdveld op het eigen Burgemeester Bode Sportpark. ESC JO17-1 is kampioen in de 1e klasse! Een team waarop wij als technische staf enorm trots zijn. Een ontwikkeling die niemand zo voor ogen had gehouden, namelijk een vriendenteam die samen dit seizoen tot hele mooie dingen zijn gekomen. Ontwikkelingen die we terugzien binnen het team en individueel zowel op als naast het veld. Na zowel in de kleedkamer als op de tribunes het clublied meerdere malen luidkeels te hebben gezongen keerden de mannen van O17-1 tevreden huiswaarts.