Nieuws

Laatste wedstrijd voor Elburger Sportclub

Nog 90 minuten en het voetbalseizoen 2016-’17 behoort officieel tot het verleden. Een aantal ploegen wacht echter nog een prettige of minder aangename verlenging van deze competitie en gaat een aantal spannende wedstrijden tegemoet. Eén van de teams die zo goed als zeker aan de  promotiewedstrijden gaat deelnemen is SVI uit Zwolle en is a.s. zaterdag te gast in Elburg voor de wedstrijd tegen Elburger Sportclub.

Wekenlang waren SVI en VSCO ’61, beiden in bezit van een periode-titel,  de belangrijkste kandidaten voor de titel in 3C en hielden elkaar in de houdgreep. Terwijl VSCO de laatste twee wedstrijden de volle zes punten behaalde, waren de twee gelijke spelen van SVI  er echter de oorzaak van dat de ploeg uit Oosterwolde op de laatste competitiedag, met drie punten voorsprong, het kampioenschap bijna niet meer kan ontgaan. Bij een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen het gedegradeerde SEH kunnen de champagneflessen dus worden ontkurkt.

Er zal een klein wonder moeten gebeuren wil SVI nog naast de zeer vermoedelijke aanstaande kampioen eindigen. Die zal dan in Heerde moeten verliezen terwijl SVI  vervolgens Elburger Sportclub zal moeten kloppen.  De Elburgers zouden zelf ook nog heel theoretisch voor een prijsje (lees 3e periode)  in aanmerking kunnen komen en op hun beurt, en ook nog met ruime cijfers,  moeten winnen om gelijk te komen met Oene. Die ploeg zal dan weer moeten verliezen in het thuisduel tegen Hattem, terwijl de koploper in de 3e periode  bovendien een veel beter doelsaldo (+6) heeft. Scenario’s die bijna utopisch te noemen zijn. We hopen dat beide ploegen nog volop de strijd aan  gaan en er een aantrekkelijke wedstrijd van zullen maken. Het duel in Elburg staat onder leiding van de heer H.J. van den Beld en begint om 14.30 uur.

Laatste nieuws