Nieuws

Elburger Sportclub en SVI delen de punten op slotdag: 2-2

Lange tijd was SVI uit de Zwolse buurtschap Ittersum samen met VSCO ’61 de belangrijkste titelkandidaat in de 3e klasse C. Echter, in de voorlaatste twee wedstrijden gingen vier zeer kostbare punten verloren, waardoor er op de slotdag, met een achterstand van drie punten op de kampioen uit Oosterwolde, van Elburger Sportclub gewonnen moèst worden.


De neo-2e klasser zou dan in de uitwedstrijd tegen degradant SEH op haar beurt moeten verliezen om in punten gelijk te komen. Een scenario dat, zoals verwacht, een utopie zou blijken. De 2-2 eindstand deed er dan ook niet zo veel meer toe. SVI krijgt echter nog een herkansing en kan, als periode-kampioen, promotie alsnog in de wacht slepen. De ploeg zou een treetje hoger zeker geen slechte indruk maken en demonstreerde dat zeker in de eerste vijftien minuten van een aantrekkelijke wedstrijd. De formatie van Joram Hendriks was in de openingsfase de betere ploeg, maar de Elburgers kwamen na bijna twintig minuten onverwachts aan de leiding toen een afstandsschot van Mathijs Frik over doelman Remco van der Weg in het doel belandde.

De thuisclub had plotseling de smaak te pakken en een vrije trap van William Huenstein caramboleerde nog geen vijf minuten later via een SVI-been in de touwen.
Met een technisch beter SVI kende de tweede helft nauwelijks saaie momenten en na ruim twintig minuten spelen kwamen de gasten terug in de wedstrijd na een treffer van Timon Beimers.
Elburger Sportclub had hierna de voorsprong moèten en kunnen uitbreiden, maar de mooiste kansen voor o.a. Richard Bo er en Wim de Vries wist men helaas niet te verzilveren. Een kleine tien minuten voor tijd viel warempel ook nog de gelijkmaker door een succesvolle actie van de ver opgerukte Jordy Hendriks.
SVI leek zelfs met de volle buit naar Zwolle terug te keren, maar alleen voor doelman Kevin Struik schoot Beimers, vrijwel in het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter H.J. van de Beld, hoog over.

Foto´s G van den Hoorn

Laatste nieuws