Nieuws

Tijgers van JO9-4 eindigen leerzaam seizoen met een nederlaag

Vandaag stond de laatste competitiewedstrijd voor de Tijgers van ESC op het programma. Met het team op complete sterkte, vertrokken we vol goede moed naar Lelystad. De volgende spelers waren vandaag dus aanwezig: Ruben Rietveld, Wessel Balk, Sil Vos, Vincent Hoekert, Denley v Aken, Lars Bovendorp, Luuk Zwep, Xander van Dam en Ruben Zoet. De jongens waren erop gebrand om dit seizoen op een waardige manier af te sluiten, maar blijkbaar was Lelystad dat ook.

Het was Lelystad die iets sterker begonnen en onze tijgers naar achteren duwde. Maar de jongens werkten keihard en wisten iedere aanval succesvol af te slaan. Langzaam maar zeker kwamen de boys beter in de wedstrijd, waardoor we ook wat kansjes kregen. Maar er was met name 1 speler bij Lelystad die echt enorm sterk was in verdedigend opzicht en ook fysiek. Dit was dan ook duidelijk te merken, want we kwamen er niet door. Iedere 1:1 duel tegen hem, werd door de speler van Lelystad gewonnen.

Maar ook wij stonden verdedigend ons mannetje, waardoor de wedstrijd echt alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk was het nog 0-0 met de rust, waardoor dus nog alle kansen open lagen voor onze hardwerkende boys. In de rust werden wat dingen besproken en geprobeerd om niet meer in een 1:1 situatie te komen met die ene speler en de bal dus iets sneller over te spelen.

De 2de helft begon en Lelystad had de aftrap. Meteen gingen ze vol in de aanval en de beste speler van Lelystad stoomde op. Via wat klutsballen kwam de bal bij onze doelman terecht en mocht hij de bal uittrappen. Helaas viel die in de voeten van een speler van Lelystad en deze kon uiteindelijk de 1-0 tegen de touwen schieten. Er was nog niets aan de hand en de koppies gingen omhoog. Zowel de supporters van Lelystad als die van ESC genoten van deze spannende, maar sportieve wedstrijd.

En opeens was daar dan toch de kans om de 1-1 op het scorebord op het aan te laten tekenen. Het was Luuk Zwep die zeer goed door zette en zichzelf vrij speelde. Hij schoot richting de lange hoek en deze bal was onhoudbaar voor de doelman van Lelystad, maar helaas ging de bal op de paal eruit. Iedereen werkte keihard, maar vandaag wilde de bal er gewoon niet in. Sterker nog, in de laatste seconden van de wedstrijd werd het helaas nog 2-0 voor Lelystad.

Volgende week hebben we een toernooi bij SV ’t Harde, waarna het seizoen er helaas erop zit. We kunnen terug kijken op een zeer leerzaam seizoen, waarbij de spelers allemaal stappen vooruit hebben gemaakt. Alle spelers mogen enorm trots op zichzelf zijn, maar ook alle zeer betrokken ouders en grootouders verdienen een enorm groot compliment. Week in en week uit waren zij er allemaal bij. Ik heb hier enorm van genoten van en met dit team en de ouders/grootouders.

Laatste nieuws