Nieuws

JO13-1 neemt tijdens BBQ afscheid van klasse trainer Evert Duin.

Afgelopen zaterdag werd ,na het behaalde kampioenschap,  het seizoen van JO13-1 afgesloten met een BBQ bij 1 van de ouders op camping Veluw strandbad.  Tijdens de BBQ werd afscheid genomen van de Arsene Wenger van de  jeugd van ESC,  namelijk  onze eigen trainer Evert Duin.

Evert kreeg als waardering diverse cadeaus aangeboden waaronder een prachtig fotoboek  met daarin een persoonlijk woord van elke speler.

En Evert zou Evert niet zijn, hij blikte deze middag aan de hand van een ouwerwetse PP (papier en plakband) terug op bijna 7 jaar als trainer van het merendeel van de spelers van D1. Hoogte- en dieptepunten kwamen voorbij,  foto’s van snotneusjes tot foto’s van snotneuzen. Voor een aantal begon het bij de voetschool, anderen stroomden later binnen. Spelers werden vrienden, vrienden werden spelers. Er ontstond een hecht team en de nodige kampioenschappen volgden.

Maar aan alles komt een eind .

Het team dat jaren met elkaar speelde, gaat uit elkaar vallen. Er gaan spelers naar O15 , een aantal blijven nog een jaartje in de O13.

En Evert, hij gaat van de “kleine” jeugd  naar de “grote” jeugd , namelijk het 2de team. Een nieuwe uitdaging met nieuwe kansen.

‘s avonds onder het genot van een drankje, kwam  de trainer Evert weer ter sprake. Een ouder typeerde Evert als volgt:

Betrokken, gedreven, bevlogen, kundig maar vooral sociaal. Een man die altijd probeert het positieve uit een kind te halen en plezier te laten hebben. Hij  die de jongens in al die jaren  ook een stukje discipline, normen en waarden en respect voor elkaar bijbracht. Een trainer die vooral mens bleef, langs de lijn nadrukkelijk aanwezig was maar dit met  een positieve intentie. Iemand die zijn ziel en zaligheid erin gooide om de jongens te kunnen laten genieten van het voetbal. De jongens genoten van zijn training. Afwisselend  en doordacht. Regen, storm of kou, getraind werd er. En geen onvertogen woord van the boys.

Evert, bedankt voor alles, voor je inzet , kundigheid en enthousiasme al die jaren.

De ouders van de kinderen die langer onder je hebben getraind, zijn van mening dat jij deels hebt bijdrage aan de opvoeding van hen zoals ze nu zijn. Vrienden binnen en buiten het veld. Wij waarderen je dan ook enorm als trainer en als mens.

PS: Mochten ze toch ontsporen, dan weten we je te vinden.

Bedankt ouders van het eerste uur en nu.

Laatste nieuws