Nieuws

Verslag JO15-3

Afgelopen zaterdag was het dan zover. De bekerfinale stond op het programma. Om 11.00 uur speelden we tegen het ons verder onbekende Hulzense boys jo15-3d.

Om 08.30 uur spraken we al af bij het bruggetje. Daar stond voor ons een 50 persoons bus klaar die de boys met de vele supporters naar Vriezenveen zou brengen. Bij de plaatselijke vereniging Dos 37 werd die dag 12 finales afgewerkt die prima georganiseerd waren. De bus die beschikbaar was gesteld door ESC waarvoor dank bracht ons met een dik uurtje naar het sportpark. Daar werden we opgewacht door een dame die onze ploeg verder begeleide. (kleedkamers, veld, parkeerplaats bus enz.) Na het intrainen, tactische bespreking enz begon de finale. Onder nogal warme omstandigheden (lees bloedheet) gingen we de strijd aan met de tegenstander. En tot de 1e drinkpauze waren de ploegen aan elkaar gewaagd met enkele kleine kansen over en weer. Wat er in de bidons gezeten heeft weten we niet maar ineens stonden we nog voor de rust met 3-0 achter. De communicatie in de verdediging was ineens verdwenen en het balletje lag meerdere keren in het netje.

In de rust hebben we de boys moedt ingesproken om er toch nog vol voor te gaan. En dat hebben ze goed verstaan. De tegenstander werd vast gezet en de 3-1 kwam op het scorebord. Het spel werd beter en doordat we meer risico namen golfde het op en neer. De 4-1 volgde en direct daarna de 4-2. Op het laatst ging de vermoeidheid en de warmte hun tol eisen. Hulzense boys profiteerde van de ruimte en liep in de laatste 5 minuten uit naar 6-2. Helaas voor ons geen beker maar een verdiende medaille.

Het seizoen 2016/2017 heeft ons als elftal een pracht jaar opgeleverd. We liepen er strak bij met gesponsorde shirts van AGJ Elburg en zijn in de najaars en voorjaarscompetitie 1e en 2e geworden met als toetje dus de bekerfinale. De mannen kwamen trouw op trainen. (John bedankt)

Als dank voor het afgelopen jaar hebben we s’avonds  het seizoen afgesloten bij ESC met een bbq.

Laatste nieuws