Nieuws

Zevende editie ITU14 Hulshorst 

Zevende editie ITU14 Hulshorst op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus 2017     Op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus 2017 wordt op sportpark De Eendracht in Hulshorst voor de zevende maal het International Tournament U14 Hulshorst georganiseerd. Tien jeugdteams van Europese topclubs strijden gedurende twee dagen in twee poules van vijf om de hoofdprijs. Oorspronkelijk stond deze editie twee weken eerder op de agenda, maar omdat de KNVB heeft gemeend later te moeten starten met het voetbalseizoen, is besloten om deze editie twee weken later te organiseren.    In de zes voorgaande edities is de organisatie er telkens in geslaagd om een sterk en een gevarieerd deelnemersveld naar Hulshorst te krijgen. In het verleden hebben onder andere PSV, Borussia Dortmund, Hamburger SV en Club Brugge gestreden om de eindzege. Vorig jaar maakte zelfs een Braziliaans team haar opwachting in Hulshorst.  Voor de editie van 2017 zijn inmiddels al de nodige teams vastgelegd. Zo zullen onder andere FC Kopenhagen, PEC Zwolle, AZ en Bayer Leverkusen hun opwachting maken in Hulshorst en strijden om de titel.    Naast de (inter)nationale betaald voetbalorganisaties doet er jaarlijks ook een regioteam mee. Spelers van de clubs vv Hulshorst, vv Nunspeet, vv Elspeet, DSV ’61, Elburger SC, VVOG, vv Hierden en sv ‘t Harde binden ieder jaar de strijd aan met de toptalenten. Een prachtige ervaring natuurlijk voor deze regionale talenten.    Volgens één van de organisatoren Gerrit Bruinwoud draagt het toernooi uitstekend bij aan de ontwikkeling van talentvolle voetballers uit binnen- en buitenland “Dit jaarlijks terugkerend evenement kenmerkt zich door het hoge niveau van de deelnemende ploegen. Het is voor de teams een uitstekende mogelijkheid om de voorbereiding te starten voor het nieuwe seizoen.”

 

Hou de website www.itu14.nl in de gaten voor nieuws omtrent deelnemende teams, het speelschema en overige relevante zaken.

Laatste nieuws