Nieuws

Sponsortoernooi Elburger Sportclub weer succesvol

Voordat de deuren van het Burgem. Bode sportpark, vanwege het zomerreces,  voor een tijdje  in het slot zullen vallen,  werd afgelopen zaterdag, ter afsluiting van het seizoen, het jaarlijkse en ook nu weer succesvolle sponsortoernooi gehouden van de voetbalvereniging Elburger Sportclub. Het was  al weer de zevende editie waaraan twintig teams deelnamen,  die op sportieve manier de strijd aangingen om  in het bezit te komen van de felbegeerde Aalt Petersen schaal. Nooit eerder slaagde men erin om twee achtereenvolgende edities als winnaar tevoorschijn te komen; dit keer ook niet. Nu toonde de formatie van Frix Cross Fysiotherapie zich in de finale de sterkste door met 1-0 te winnen van Ten Cate Meubelen.  Deze wedstrijd werd overigens geleid  door oud ESC-trainer Haye Tadema. Op de derde plaats eindigde  het team van Partycentrum De Haas.

Hoewel niet ernstig was er dit jaar voor het eerst sprake van een tweetal  blessures, waarbij voor een speler van KGS Group  het toernooi al na enkele minuten een zeer vroegtijdig einde kende doordat bij een onschuldige actie zijn schouder uit de kom schoot.

Toernooileider en  initiatiefnemer van het eerste uur,  Evert Ruijter Jzn., moest vanwege enkele afzeggingen  op het laatste moment nog enig puzzelwerk verrichten, maar dat vormde geen enkele belemmering om alles vlotjes te laten verlopen en in een tijdsbestek van ruim  vier uur zo’n vijftig wedstrijden op zes  veldjes konden worden gespeeld.

Opvallend  was de deelname van een team bestaande uit oud-mariniers,  onder de naam Huntington. Een oud ESC-lid en tevens ook oud-marinier, Jan van de Bosch, is n.l. helaas sinds een aantal jaren getroffen  door de ziekte van Huntington, welke qua symtomen een combinatie lijkt van Alzheimer, Parkinson en ALS

Enkele van deze vroegere mariniers, die o.a. afkomstig waren uit Rotterdam, Utrecht en Amersfoort hadden Jan leren kennen tijdens hun verblijf in Cambodja in het begin van de jaren negentig. Vervolgens was bij ESC-lid Leo Zoet en ook oud-marinier het idee ontstaan om een team in te schrijven van oude dienstmakkers.

Overigens kon Van de Bosch, vanwege zijn zwakke fysieke gesteldheid, deze middag niet aanwezig zijn. Richard  Dallau, een goede vriend,  nam dan ook  met veel genoegen de cheque van € 1.200 in ontvangst als opbrengst van de gehouden verloting. Dit bedrag zal worden aangewend voor onderzoek naar een geneeskundige therapie voor de ziekte van Huntington.

Na afloop reikte Ton Gerritsen van de sponsor-commissie de prijzen uit, waarbij  naast de Aalt Peterschaal voor de  nummer 1, de eerste vier ploegen ook een fraaie beker in ontvangst mochten nemen. Natuurlijk ging hij vervolgens niet voorbij aan de inzet van de vrijwilligers  waarbij de scheidsrechters Freek Witter, Beerd Hup, Anton Sjerp, Marius Boersma, Jarno Schoonhoven, Mario Bijsterveld, Aart Veldhuizen, Chris Kroon en Haye Tadema en de verzorgers Mary Knul, William Hofman en Jim Roessler nog even bij naam werden genoemd.

Hierna bleef het gezelschap nog enige tijd gezellig bijeen en kon men zich, traditioneel,  tegoed doen aan de o.a. heerlijke saté’s, broodjes hamburger/gehakt van café-rest. De Haas.

 

Laatste nieuws