Nieuws

Wedstrijdverslag ESC 3 – Paasberg 2

Voor de mannen van ESC 3 was het zaterdag 19 augustus weer zo ver; de eerste oefenwedstrijd tegen Paasberg 2.

Voorafgaand aan de wedstrijd hebben de nieuwe aanwinsten van ESC 3 hun contracten ondertekend en is dit alles op beeldmateriaal vastgelegd. Ook zijn de nieuwe spelers aan het laaiend enthousiaste thuispubliek voorgesteld terwijl ze hun voetbalkunsten al hooghoudend tentoonstelden. Ook waren ze niet te beroerd om sommige fans blij te maken met een handtekening en persoonlijke foto.

Voordat de wedstrijd begon was de eerste wijziging in de opstelling al een feit. Meneer M. Ponstein reed te laat weg van de Kipbult, waardoor hij niet op de afgesproken tijd afwezig was. Zelf geeft hij de schuld aan zijn inschattingsvermogen.

Om 14:30 uur gaf scheidsrechter Mario Bijsterveld het startsignaal voor de wedstrijd op het eerste veld van het Burgermeester Bode sportpark. De wedstrijd was nog maar enkele minuten jong of de eerste kans diende zich al aan voor de Elburgers. Na goed tussenkomen van debutant Alexander Wittenveen kwam Rick Land oog in oog met de keeper maar wist de kans niet te verzilveren.

In de 8e minuut was het daarna al raak voor Paasberg 2. De rappe spits wist door de verdediging te dringen en kon daardoor tekenen voor de 0-1. De verklaring van Miguel Ponstein voor de vroege goal: ‘ Als je hem zelf niet maakt, dan valt die vanzelf aan de andere kant, tsja’.

In de 22e minuut was het Mark die na een goede actie op de paal schoot. Hier leerde hij snel van, want nog geen 4 minuten later wist hij de bal in het netje te leggen wat de stand op 1-1 bracht.

Na 30 minuten werd de balans opgemaakt en had de stand net zo goed andersom kunnen zijn. Reden genoeg voor de manager om Manfred Vlieger in het team te brengen voor Ruud Lamberink.

Het spel bevond zich voor de rust vooral op het middenveld, al wist Paasberg nog eenmaal dichtbij een doelpunt te komen met een schot op de paal.

In de rust vond manager Robert Westerink het tijd voor nieuwe impulsen en bracht daarom drie frisse spelers in. Leroy Ponstein, Niek Esselink en Marcel van Essen moesten plaatsmaken voor Miguel Ponstein, Ruud Lamberink en Jerom de Wolf.

Vlak na rust was het Alexander Witteveen die het eerst de bal tegen de touwen wist te werken. Echter, zijn goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Aangezien Alexander zijn debuut maakte, heeft Robert Westerink zijn verantwoordelijkheid genomen en Alexander in korte tijd de buitenspelregel uitgelegd met behulp van twee bidons en een groen flesje.

In de 63e minuut was het Mark die met een actie zich wist te ontdoen van zijn verdediger. De Paasberger besloot vervolgens om de scheidsrechter tegen de grond te werken met een zuivere Ippon. De ervaren scheidsrechter wist gelukkig snel weer in de benen te komen, waardoor het spel weer hervat kon worden.

In de tweede helft waren er voor beide partijen nog wel kansen maar tot doelpunten wilde het niet komen. Daarom besloot Westerink weer enkele wissels te plaatsen. Alexander, Rick en Manfred verlaten het veld en voor hen in de plaats komen Marcel, Leroy en Niek.

In de 75e minuut bewees Alexander Witteveen als grensrechter dat hij de lessen van zijn manager had begrepen. Paasberg wist na enig geblunder met twee man alleen op keeper Patrick Eibrink af te gaan, maar de spits wist pas te scoren toen hij buitenspel stond. Door een fluwelen slinger met de vlag wist Alexander de scheidsrechter ervan te overtuigen dat het om buitenspel ging waardoor de stand op 1-1 bleef staan.

Tien minuten later was het aan de andere kant Mark die na een mooie pass van Leroy Ponstein de stand op 2-1 bracht voor ESC 3. Paasberg probeerde nog om de gelijk te maken, maar vlak voor tijd wist de Marcel van Essen na een mooie actie van Mark het net te vinden. De stand zou op 3-1 zijn gekomen als de grensrechter van Paasberg zijn vlag naar beneden had gehouden. Dit gebeurde niet waardoor de wedstrijd werd besloten met een stand van 2-1.

Opstelling basis:

Rick                                       Ruud                                    Mark

 

Alexander                          Leroy                                    Marcel

 

Niek                      Leon                     Haye                     Roy

 

Patrick

Doelpunten                        Assist

Mark                                        Marcel van Essen

Mark                                        Leroy Ponstein

Laatste nieuws