Nieuws

Elburger Sportclub verliest oefenduel tegen  Nunspeet: 2-3

Elburger Sportclub, dat a.s. zaterdag op de laatste speeldag van de Rabo Bank Veluwecup om 16.30 uur in actie komt tegen s.v. ’t Harde, speelde j.l. dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen 1e klasser v.v. Nunspeet. In een met name aantrekkelijke eerste helft, waarin Nunspeet weliswaar een wat hoger baltempo hanteerde kwamen de Elburgers, die in die periode verdienstelijk tegenstand boden, zowaar op een 2-0  voorsprong, maar moesten tenslotte met een 3-2 nederlaag het onderspit delven. Eerst was het Wim de Vries die uit een hoekschop doeltreffend raak kopte,  terwijl even later  opnieuw uit een hoekschop, diezelfde De Vries de bal panklaar terug kopte op de meer naar voren gekomen  verdediger Joël Schenk die vervolgens van dichtbij raak schoot. Nog voor rust produceerde Nunspeet op fraaie wijze de aansluitende treffer, doordat een slordigheidje van doelman Kevin Struik onverbiddelijk werd afgestraft.

Na de hervatting, toen beide ploegen diverse wissels hadden toegepast, kreeg Nunspeet  steeds meer grip op de wedstrijd en  bij de gelijkmaker van de blauw-gelen ging Struik opnieuw  niet geheel vrijuit. De thuisclub kreeg nog wel enkele kansen, waarbij Mathijs Frik na een fraaie aanval o.a. rakelings overschoot.

Nadat al eerder een treffer van de ploeg van Freddie Smit was afgekeurd, greep Nunspeet toch met een  derde doelpunt verdiend  de overwinning.

Laatste nieuws