Nieuws

Wedstrijdverslag ESC 3 – S.V. Urk 6

Op zaterdag 26 augustus 2017 stond de tweede oefenwedstrijd op het programma van ESC 3. Ditmaal werd er gevoetbald tegen het zesde elftal van S.V. Urk. Het duel beloofde een sportieve strijd tussen twee vissersplaatsen te worden. Onder leiding van scheidsrechter Gerrit Zoet ving de wedstijd op veld 3 aan om 12:30 uur onder tropische omstandigheden.

Voor S.V. Urk was dit de eerste wedstrijd van het seizoen. Afwachtend en bedeesd begonnen zij aan dit duel. Her en der sprong de bal van de voeten of werden ballen in loze richtingen gespeeld en al snel waren de bekende uitspraken van S.V. Urk te horen. ‘Naar vuren’ en ‘in joe roggge’ klonken ons daarom ook niet onbekend in de oren. ESC 3 begon feller aan de wedstrijd en had de tegenstander al snel onder druk. Enkele kleine kansen kwamen hieruit voort, echter gescoord werd er niet. In de 10e minuut was het Ruud Lamberink die met een strak schot de lat toucheerde. Kort daarna werd een goede aanval gestopt op een wijze die door scheidsrechter Zoet werd bestraft. Niels Bosman werd na een goede dribbel in de 14e minuut van achteren neergehaald in het strafschopgebied waardoor scheidsrechter Zoet een penalty aan de thuisploeg toekende. In het voorgaande seizoen hebben enkele spelers van ESC 3 een penalty gemist, waardoor zij onderaan de lijst zijn komen te staan. Rick Land nam ditmaal de verantwoordelijkheid op zich en ging zelfverzekerd achter de bal staan. Met een hard schot plaatste hij de bal ver in de linker hoek, rechts van de keeper. Met een frivole duik sprong de keeper van Urk naar dezelfde hoek en kon de bal op knappe wijze keren. Verbazing alom ging het spel verder maar ESC hield de druk er sterk op. Dit resulteerde in de 17e minuut in treffer voor de thuisploeg. Na slecht uitverdedigen van S.V. Urk kopten zij de bal in de voeten van Erik-Jan Vis. Hij voelde zich als een vis in het water en wist de bal met een mooie schuiver langs de keeper te krijgen. Niet veel later was het wederom Niels Bosman die met een mooie sprint langs de verdediging van S.V. Urk wist te komen. Inmiddels had Mark zich voor de goal begeven en na een mooie pass van Niels Bosman kon Mark de bal afronden. Met zijn chocoladebeen schoot hij de bal tussen de benen van de keeper door in het doel. Nog voor rust volgde er enkele opgelegde kansen voor Mark, maar hij wist deze niet te verzilveren. De eerste helft werd daardoor afgesloten met een 2-0 voorsprong voor de Elburgers. De Elburgers speelde verzorgd voetbal waarin Miguel de uitblinker was.

In de rust werd er 4 maal gewisseld aan Elburger zijde. Ronald Beckers, Haye Roossien, Jordi van Loo en Manfred vlieger kwamen in de plaats voor Mark, Marcel van Essen, Roy Zoet en Leon van Norel. Kort nadat scheidsrechter Zoet had gefloten voor aanvang van de tweede helft, vroeg Niels Bosman al om een wissel. Aanvaller Mark had zijn thee nog niet op of hij kon alweer aantreden. Het plotseling opkomen van darmklachten bij de linker vleugelaanvaller Bosman zorgde ervoor dat hij als de reeds gepensioneerde sprinter Usain Bolt naar de kleedkamers rende, waar hij net op tijd zijn behoefte kon doen. Dit laatste was het grootste spektakel wat te aanschouwen was tijdens de tweede helft. Het spel was traag en voor het publiek viel er weinig te amuseren. Het warme weer zal hierin een rol hebben gespeeld. Halverwege de tweede helft was daar toch de uitbraak van ESC. Een goed opgezette aanval resulteerde in een voorzet van rechts, afkomstig van de voet van Mark. Niek Esseltank bedacht zich geen moment en schoot de bal als een kanonskogel langs de keeper. Hiermee werd de einstand bepaald op 3-0 voor de thuisploeg. ESC kwam enkel nog tot afstandsschoten, waarin wederom Miguel Ponstein de hoofdrol speelde. Zo schoot hij twee maal van buiten ‘de 16 meter’ richting het doel van de tegenstander. De één ging rakelings naast, de ander werd goed gepareerd door de keeper. Hoofdschuddend maar lachend vervolgende Miguel zijn wedstrijd. Niek Esseltank schakelde vlak voor het eindsignaal nog bijna twee spelers van S.V. Urk uit, waarna de opmerking van de week ook ditmaal uit de mond van Miguel kwam: ‘sjah, het is soms net een olifant in een porseleinkast’. Ook tijdens de derde helft kwam ESC 3 als winnaar uit de bus. Onder het genot van een biertje, cola-vieux, een hapje en een muziekje werd door het grote deel van de selectie van het mooie weer genoten op het Burgemeester Bode Sportpark. Tot volgende week!

Laatste nieuws