Nieuws

Wedstrijdverslag ESC 3 – Nunspeet 6 (8-0)

Zaterdag 2 september 2017. De dag dat het er echt om ging voor de jongens van ESC 3. Het was namelijk de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. Dit zorgde natuurlijk voor de nodige spanning binnen het team. Want je wilt meteen goed van start gaan en laten zien wie er de baas is in de poule des doods. En die poule ziet er als volgt uit: ESC 3, Owios 5, ’t Harde 4 en Nunspeet 6. Er valt dus ook te spreken over een heuze “derby poule”.

De wedstrijd zou om 14:30 uur beginnen, zo stond dat op papier. Maar helaas werd de wedstrijd met ongeveer 15 minuten uitgesteld omdat de doelman van Nunspeet 6 waarschijnlijk de weg naar veld 3 niet kon vinden. Desalniettemin begonnen de jongens van ESC 3 met een goed humeur. Daarentegen was Wilhelmus (heeeeeeuuuuuujj) niet in een goed humeur. Hij was niet echt te spreken over de basisopstelling van het sterrenelftal. Hij begreep niet waarom Leon van Norel er nog in stond, want die kon alleen maar een balletje breed of een balletje teruggeven. Hij zag liever die jongen van “Loand” erin. Ook begreep hij niet waarom Niels “de tieje” Bosman linksbuiten stond en Mark rechtsbuiten. Maar ondanks alles creëerde het elftal toch een handje vol kansen in de eerste 20 minuten. Zo had Timmer de eerste kans op zijn naam staan. Hij kon een mooie halve omhaal maken door een knappe voorzet van Mark. Niet veel later was er een mooie steekbal van Haye op Mark. Mark nam de bal goed mee, schoot langs de keeper en raakte de paal. Via de paal kwam de bal in de handen van de keeper terecht. Nog geen 5 minuten later was het Niels die met een lange sprint iedereen kwijt was. Hij legde de bal goed terug op Timmer, waarna Timmer schoot. En je raadt het al, mis!

Na al deze kansen werden de gebeden van onze “langs de lijn” coach Wilhelmus toch nog gehoord. Mark en “de tieje” wisselden van kant. En ja hoor, dat wierp meteen zijn vruchten af. Niels rondde zijn mooie solo af met een knappe schuiver. Stand (eindelijke) 1-0. Door de 1-0 ging niet alleen het spreekwoordelijke balletje rollen, maar ook de voetbal. Want niet veel later viel de 2-0 al voor de Elburgers. Het was Beckers die de bal doorkopte naar Timmer. Hij legde op zijn beurt af op Mark waarna Mark gemakkelijk kon afronden. Na de 2-0 had het elftal de smaak te pakken. Alex gaf een mooie bal op Mark, maar de keeper stond al ver voor zijn goal en kon de pass onderscheppen. Echter was de keeper vergeten dat Mark de gehele wedstrijd op de brommer zat en verslikte zich in de bal. Door een klein beetje geklungel, of zoals Miquel zou zeggen, ‘gepiel’, kon Mark de bal goed klaarleggen en scoren. Zo werd het 3-0. (Helaas voor Alex geldt dit niet als assist). Nadat de 3-0 viel werd het een beetje rustig rondom de kansen voor ESC 3. Niels vond het welletjes en liet zich wisselen. Zijn reden was: “het was toch al 3-0, zo kunnen anderen ook spelen”. Maar het team wist wel beter. Niels was niet zo fit omdat hij de dag ervoor bij het Mega Piraten Festijn was geweest. Na een moment van rust vond onze Miquel het wel weer eens tijd voor een kans. Hij zag de keeper te ver voor de goal staan en dat was voor hem de perfecte gelegenheid om een poging te wagen zijn wereldgoal van vorig seizoen te overtreffen. Helaas voor hem zag hij zijn poging net over de lat vliegen. ‘Het zit mij ook nooit mee, hè’ zagen wij hem denken. Vlak voor rust had Leon nog een appeltje te schillen met Wilhelmus. Je zag dat Leon lichtelijk gepikeerd was door de opmerkingen van zijn lievelingstoeschouwer. Leon stapte af van zijn geloof en gaf een heerlijke strakke bal naar voren en bereikte daardoor Timmer die gemakkelijk weg kon draaien bij zijn directe tegenstander waarna hij simpel wist te scoren. Zo kwam de 4-0 op het scorebord terecht. Het verslag ziet er een beetje eentonig uit, maar dat kan kloppen. Nunspeet had de eerste helft niks in te brengen.

De tweede helft gaat van start, er zijn hier en daar wat wissel toegepast. “Een goed voorbeeld doet volgen”, dat kwam vermoedelijk voor in het brein van onze nieuwe dr. Pol. Jerom. Hij zag na zijn geweldige solo van eigen helft dat de keeper veel te ver voor zijn goal stond. En waar Miquel miste, maakte Jerom heel nonchalant de mooiste stift van zijn leven. 5-0! Langs de lijnen werd er al geroepen, 10! 10! 10! En niet te vergeten, de aanmoedigende teksten van onze echte coach, bij de 10-0 een kratje pils van mij! Dit lieten de jongens zich geen 2 keer zeggen. Nog geen 2 minuten later maakte Manfred niet alleen de tegenstander gek, maar ook zichzelf. Daarom besloot hij na zijn mooie actie de bal af te leggen en maakte Timmer de niet te missen kans af. Zo stond het al weer 6-0 voor de blauw witte zeebra’s. Niet veel later kon Timmer zijn kansenregen omzetten tot een doelpuntenregen maar helaas, zijn 1 op 1 inzet werd gekeerd door de keeper. In de 61e minuut kreeg Nunspeet 6 tot verbazing van velen een kans! Er gebeurde iets aan de andere kant van het veld, bijna onmogelijk zou je zeggen. Nunspeet 6 kwam door een knappe counter 1 op 1 met Patrick. Patrick deed waar hij goed in is, namelijk in de weg staan en de bal tegen houden. Volgens de legendes was het meer geluk dan wijsheid maar voor het zelfvertrouwen gaven wij Patrick de credits. Vervolgens viel de wedstrijd een beetje stil. Tijd voor vernieuwing moest de coach hebben gedacht. Er kwamen 2 nieuwe mensen binnen de lijnen, genaamd Alexander Witteveen en Haye Roossien. Ook dat pakte weer goed uit. Je zou bijna denken dat de coach een ware tacticus is. Zo werd er een mooie aanval opgezet over de linkerkant. Het was debutant Goudje die de bal bij de tweede paal wist te krijgen waar Land vrij stond en de bal gemakkelijk in kon tikken, 7-0. Ongeveer 10 minuten na de 7-0 werd Timmer weer 1 op 1 gestuurd. Hij wist met een simpele kapbeweging de keeper te omzeilen. Er zal een stemmetje in zijn hoofd hebben gezegd, “je mag niet weer missen! Het is goed zo.” Timmer luisterde goed, hij gaf de bal af op Alex waarna ook hij zijn doelpuntje kon meepikken. 8-0 al weer! Het kratje bier kwam steeds dichterbij handbereik. De jongens waren gebrand om die 10 doelpunten te behalen. Maar helaas werkte de scheids daar niet aan mee en floot voor het einde van de wedstrijd. Na het douchen zaten wij heerlijk in het zonnetje naar muziek te luisteren. Tot opeens de Manager aan kwam zetten met een kratje pils voor het team. Je zag duidelijk dat hij ietwat geëmotioneerd was. Met een brok in zijn keel gaf hij een compliment over het verzorgde spel wat zijn team leverde. En daarin moeten wij hem gelijk geven. Ondanks dat het een gemakkelijke wedstrijd was met veel doelpunten, bleven wij wel voetballen en bleven wij goed in positie. Hopelijk trekken de jongens van ESC 3 deze lijn door naar de volgende wedstrijd uit tegen ’t Harde 4. Die wedstrijd zal rond 13:00 uur worden gespeeld. Schroom niet en wees welkom! Zo kunt u ook een keer genieten van een mooie pot voetbal.

Laatste nieuws