Nieuws

Marktcommissie ESC overhandigt ledverlichting

Op dinsdag 5 september heeft de marktcommissie van de Elburgersportclub de nieuwe ledverlichting overgedragen aan de Elburgersportclub, Nadat de voorzitter van de marktcommissie Henk Hulst uitleg had gegeven hoe het één en ander werkt tijdens de pinkstermarkt was wethouder van duurzaamheid José Oosthoek bereidt gevonden om na een toespraak de symbolische openingshandeling te verrichten.

Hierna bedankte de voorzitter van ESC Gert van Norel de commissie en alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet voor en tijdens deze markt.
Ongeveer 30 vrijwilligers van de Pinkstermarkt waren aanwezig om het nieuwe licht en de wedstrijd tijdens een hapje en een drankje te bewonderen. Dat het licht prima werkt blijkt wel, dit was voor ESC namelijk de eerste gewonnen wedstrijd van dit seizoen.

Op tweede Pinkerstag 5 juni dit jaar was het de zevende keer dat de pinkstermarkt werd georganiseerd, het organiseren van zo’n groot evenement met meer dan 25.000 bezoekers is niet mogelijk zonder inzet van veel vrijwilligers.

Buiten de ledverlichting om heeft de marktcommissie in de loop der jaren al verschillende schenkingen gedaan zoals o.a. machines voor onderhoud van de kunstgrasvelden, een nieuwe berging van 10 x 6 meter als onderdak voor de machines en de tractor, nieuwe dakbedekking op vier kleedkamers, en een koelkast voor de Gouden Handjes.

ESC is één van de weinige amateurverenigingen in de buurt die over zo’n prachtige lichtinstallatie op het hoofdveld beschikken.
De samenwerking met de gemeente, gemeentewerf, brandweer, politie en het Rode Kruis is altijd optimaal, wat zelfs de laatste markt nog een dikke pluim opleverde van de politie hoe goed het verkeer geregeld was.

Na afloop van de pinkstermarkt werd ieder jaar een Chineesbuffet aangeboden voor alle vrijwilligers, afgelopen jaar was dat café De Haven aan de Havenkade in Elburg, ook hiervoor dank

De Marktcommissie

Laatste nieuws