Trekkinguitslag 75-jarig jubileumverloting bekend Sluiten x Bekijk uitslag

Nieuws

Elburger SC verliest met 4-3 na ruime voorsprong   

Terwijl het in Elburg bruiste van de activiteiten rondom het Botterweekend had een plukje hondstrouwe  supporters toch nog de moeite genomen hun favorieten aan het werk te zien in de beker(uit)wedstrijd tegen Stroe.

De eerste kwartier zag er veelbelovend uit, maar na negentig minuten moesten de Elburgers met een teleurstellende 4-3 nederlaag de aftocht blazen. Nadat Bert-Jan Kragt de score voor de blauw-witten had geopend kwam de thuisclub al weer snel op gelijke hoogte, maar na  twee fraaie treffers van diezelfde Kragt, wat een onvervalste hattrick betekende, leek er met een vroege  comfortabele voorsprong voorlopig geen vuiltje aan de lucht. De formatie van Remon van Schoonhoven  was heer en meester op sportpark De Bosrand  en verzuimde om de score verder op te voeren.

Toen Stroe vervolgens met een tweede treffer terugkwam in  de wedstrijd was er nog niets aan hand,  maar de blauw-witten verwaarloosden steeds meer hun verdedigende taken wat tot gevolg had dat de thuisclub zelfs op gelijke hoogte kwam.

Op slag van rust was de ruime voorsprong in z’n geheel verdampt.  Bij een aanval over de linkervleugel ging er verdedigend van alles mis, waarna de rood-zwarten al na vijfenveertig minuten spelen de 4-3 eindstand op de borden brachten.

Na de hervatting waren de blauw-witten veel minder dominant en naarmate de wedstrijd vorderde werd het spel steeds onnauwkeuriger.

Terwijl Stroe enkele malen gevaarlijk voor het doel van Kevin Struik opdook  en de wedstrijd definitief in het slot had kunnen gooien, had Elburger Sportclub middels kansen voor Mathijs Frik en Kragt echter nog succesvol kunnen zijn. Van een slotoffensief van de blauw-witten kwam het overigens daarna niet meer.

Na het 0-0 gelijke spel, vorige week tegen Kampen, betekent deze nederlaag het einde van een kortstondig bekeravontuur, waarvoor a.s. zaterdag de laatste (thuis)wedstrijd tegen Vierhouten ’82 op het programma staat.

Laatste nieuws