Nieuws

Café De Haven sponsort MO15 met tenues

Zaterdag 2 september heeft Café De Haven de MO15 (meiden onder 15 jaar) van Elburger Sport Club een compleet nieuw tenue geschonken. Het dames- en meisjesvoetbal is op dit moment de snelst groeiende sport in Nederland en Café De Haven vindt het leuk om hier een bijdrage aan te kunnen leveren door het sponsoren van nieuwe tenues.

Dat dit café al lange tijd verbonden is geweest met de geschiedenis van de Elburger SC weten veel mensen niet…

In 1931 werd Koen de Vries eigenaar van het etablissement aan de haven en dat was ook het jaar dat voetbalclub Elburger Boys werd opgericht. Dit was de club van vooral de visserjongens uit Elburg en al snel werd het café het thuishonk van deze club. Na de fusie met Quick, de andere club in Elburg, op 1 april 1945 ontstond Elburger SC en werd er op het veld gespeeld waar tegenwoordig UWOON (Kruismaten) is gevestigd. Slechts één veld en verder geen faciliteiten!
Het havencafé bezat een zijkamer waarin de jongens zich omkleedden en ook de scheidsrechter kon daar terecht (tegenwoordig de rokersruimte). Na afloop van de wedstrijd wasten de jongens zich in twee grote zinken teilen (de tegenstander ging ongewassen naar huis!) en werd er in het café een biertje gedronken. Eén biertje voor 0,35 cent en drie biertjes voor een gulden. Vanaf de jaren 50 kwamen er meerdere faciliteiten bij het veld en gingen supporters en spelers na afloop van de wedstrijden naar het havencafé (dat inmiddels door Joop Dijkman was overgenomen), om wat te drinken en een gehaktballetje te eten. Het bestuur en de elftallencommissie vergaderden doordeweeks in het zijkamertje van het café en ook de ledenvergaderingen werden hier gehouden.

Café De Haven vindt het leuk om de link met Elburger SC weer op te pakken door middel van deze sponsoring.

Als team zijn wij natuurlijk heel blij met zo’n sponsor, daarom hebben wij Lynn bedankt met een mooie bos bloemen.

De foto’s zijn gemaakt door Julia Hofman.

Laatste nieuws