Nieuws

Wedstrijdverslag ESC 3 – OWIOS 5

Voorafgaand aan de wedstrijd ESC – OWIOS werd ons een speciale kunstgrasbal geschonken door  William Hofman namens het bedrijf Hofman Multidiensten uit Doornspijk. Sinds kort is William met zijn eigen bedrijf begonnen. Namens ESC 3 willen wij William nogmaals bedanken en wensen William en zijn bedrijf veel succes toe.

De wedstrijd ving onder leiding van Mario Bijsterveld aan om 14:30 uur op veld 4. In verband met een geringe opkomst maakte jongeling Max Petersen zijn debuut in de verdediging van ESC 3. OWIOS kwam gretig uit de startblokken en zette ESC 3 de eerste minuten direct onder druk op de helft van ESC. ESC had de organisatie nog niet geheel op orde, maar gaf in deze periode geen kans weg. Toen de kop er eenmaal af was, wist ESC controle over te nemen waarna OWIOS vooral aan verdedigen kon denken. Dit resulteerde al snel in enkele goede voorzetten van de linker kant. Twee daarvan werden gegeven door Leon van Norel, die een sterkte indruk maakte op het middenveld en zo ook geregeld voorin te vinden was. Deze voorzetten kwamen beiden op het hoofd van Marcel van Essen terecht, echter had deze het vizier niet op scherp. In de 18e minuut was het ineens OWIOS die na een prachtige steekbal oog in oog met gelegenheidskeeper Jerom de Wolf kwam te staan. Deze aanvaller had echter zijn linker been thuis laten liggen wat resulteerde in een “terugspeelbal” op Jerom, die de bal gemakkelijk kon pareren. ESC 3 strafte dit meteen af door een minuut later op 1-0 voorsprong te komen. Een fantastisch opgezette aanval van Messi, lees Niels Bosman, werd door hemzelf werkelijk prachtig afgerond. Nadat Niels de bal aan een touwtje had en zo enkele tegenstanders passeerde, schoot Niels de man na een één-tweetje met Marcel strak in de linkerhoek. In de 25e minuut was het wederom Marcel die een voorzet kon binnenkoppen, ditmaal vanaf de voet van Niek Esselink. Helaas ging ‘3 keer scheepsrecht’ niet op. Marcel stond vastgelijmd aan de grond en dook onder de bal door. Kort daarna kon Marcel aantekenen voor zijn 4e kopkans, maar vermoedelijk had hij ook nog eens groene zeep op zijn voorhoofd. In de 34e minuut was het Niels Bosman die na een goede passeerbeweging vanaf rechts op het doel schoot. Helaas schoot deze bal rakelings voor het doel langs. De verdediging van OWIOS zal ’s nachts wakker zijn geworden van de rugnummer van Niels Bosman, want in de 40e minuut was het wederom Niels Bosman die met een goede dribbel meerdere tegenstanders passeerde. Ditmaal werd het één-tweetje uitgevoerd met Rick Land, waarna Niels vanaf 18 meter op doel schoot. De keeper wist de bal tegen te houden waardoor wij gingen rusten met een 1-0 voorspong. ESC deed zichzelf hier mee te kort.

In de rust kwamen Mark en Miguel Ponstein in het veld voor Max Petersen en Ronald Beckers. OWIOS had tijdens de theepauze moed verzameld om deze derby te doen kantelen, maar al na 5 minuten werd er roet in het eten gegooid. Uit een corner werd de bal teruggelegd op de ‘16 meter’, waarna Mark t met een hard schot de verdediging en de keeper passeerde. OWIOS leek geknakt, waarna aanval op aanval volgde. Uit een goede counter was het Rick Land die de bal klaar legde voor Mark, waarna hij zijn tweede van de wedstrijd wist binnen te schieten. Niet veel later strooide Mark de bal vanaf links, panklaar op het hoofd van Marcel van Essen. Dit was zijn vijfde mogelijkheid om met de kop te scoren, maar Marcel besloot deze bal recht op de keeper te koppen. De selectie is na de wedstrijd bij elkaar gekomen en heeft geld ingezameld om voor Marcel van Essen een toegangskaartje te kopen voor Zeehondencentrum Pieterburen, zodat hij eens kan kijken hoe zeehonden omgaan met een bal op het hoofd. Dit terzijde. In de 80e minuut wist OWIOS zich los te maken van de Elburger verdediging en schoot van dichtbij op goal. Jerom de Wolf stond echter weer op de goede plek en wist ook deze bal te stoppen. Vervolgens werd in de slotfase nog twee keer gescoord aan Elburger zijde. Niels Bosman had het nog steeds op zijn heupen en gaf een prima bal op Rick Land, die deze bal keurig afrondde. Mark bracht de stand na wederom een corner op 5-0, toen hij deze afgeslagen bal vanaf dichtbij kon binnenschieten.

Ook deze week kwam de ‘opmerking van de week’ voor de vierde keer op rij uit de mond van Miguel Ponsten. Manager Robert Westerink besloot om de vrijdag voorafgaand aan dit weekend een toets over te slaan, nadat hij zich op donderdagavond had vergrepen aan een overdosis Bockbier. Hierop volgde de wijze woorden van Miguel, ‘dan kun je ook geen onvoldoende halen’. Met deze positieve woorden sluiten wij deze week af, tot volgende week!

Laatste nieuws