Nieuws

Elburger Sportclub opent seizoen thuis tegen Swift ‘64

ELBURG –  Terwijl in de hoogste afdelingen van het amateurvoetbal de competitie een aantal weken terug al van start ging, staan de ploegen in de lagere klassen op de drempel van een nieuw voetbaljaar. In de 3e klasse C, waarin het vorig jaar wemelde van de derby’s, is het wat dat betreft wat minder, maar met veel regionale ploegen belooft het toch een aantrekkelijke competitie te worden. Elburger Sportclub wacht a.s. zaterdag  in de seizoensouverture meteen al een zeer pittige tegenstander wanneer op het eigen Burgem. Bode sportpark Swift ’64 uit Swifterbant op bezoek komt. Na een afwezigheid van vier seizoenen is Swift ’64 weer terug in de 3e klasse.

Nadat een jaar eerder promotie op een haar na werd gemist doordat de beslissingswedstrijd (die overigens in Elburg werd gespeeld) om het kampioenschap in de 4e klasse tegen Batavia ‘80, na verlenging, werd verloren, was het het afgelopen seizoen wèl raak ! Op indrukwekkende wijze werd de titel veroverd met een puntentotaal van maar liefst 72 en een straatlengte voorsprong (14 punten) op nummer twee, Zwolsche Boys. De doelcijfers waren al even imposant; 107 treffers voor en slechts 16 tegen ! Absolute topscorer bij de withemden was Tom Roskam, die maar liefst 24 keer de roos trof. Hij krijgt overigens dit seizoen gezelschap van een andere ”doelpuntenmachine”, n.l. de van klassegenoot Reaal Dronten overgekomen Jeffrey van den Brakel, goed voor 26 treffers ! We mogen dus wat verwachten van de debutant.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was vorig seizoen in de door de Elburgers verloren bekerwedstrijd (2-1). Voor de laatste competitiewedstrijd(en) moeten we verder terug in de tijd. In het seizoen 2008-2009 wonnen de blauw-witten toen in Swifterbant (2-1), terwijl de return in Elburg in een 2-2 gelijkspel eindigde.

De resultaten in de voorbereidende weken waren weliswaar niet om over naar huis te schrijven, maar de selectie van Remon van Schoonhoven herbergt voldoende kwaliteit om in het nieuwe voetbaljaar een rol van betekenis te kunnen spelen.

Het duel in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van Johan van Gerrevink.

 

Laatste nieuws