Trekkinguitslag 75-jarig jubileumverloting bekend Sluiten x Bekijk uitslag

Nieuws

Nauwelijks verdiende 1-0 zege voor Elburger Sportcclub

Nauwelijks verdiende 1-0 zege voor Elburger Sportclub

Van alle kanten mocht Swift ’64 de complimenten in ontvangst nemen voor het goede spel, maar daar schoot de debutant in de seizoensouverture tegen Elburger Sportclub, in het oude vissersstadje, bar weinig mee op.
Gedurende bijna de gehele wedstrijd was de polderploeg de bovenliggende partij, maar de paarden die de haver verdienden kregen die niet. Na negentig minuten en een beetje stapten de fortuinlijke Elburgers met een nauwelijks verdiende 1-0 zege van het veld. Het technisch vaardige en makkelijk combinerende Swift, dat vorig jaar kampioen werd met een straatlengte voorsprong op nummer twee en bovendien imponeerde met een doelsaldo van 107 treffers voor en slechts 16 tegen, deelde dus zowel voor als na rust overwegend de lakens uit. Nadat Swift in de openingsfase al haar visitekaartje had afgegeven viel na bijna tien minuten spelen de enige en winnende treffer. Na een uitstekende pass van Marvin Visscher vanaf de linkervleugel tikte Wim de Vries de bal achter doelman Menno Seinen waarbij scheidsrechter Gerrevink protesten van Swift, wegens vermeend buitenspel, terecht negeerde.
De in het lichtblauw acterende gasten waren geenszins aangeslagen door deze tegenslag en maakten het leven van de Elburgers met regelmaat soms erg zuur. Even voor rust raakte Florijn Diepstraten na een onschuldige actie dermate aan zijn knie geblesseerd waardoor hij per brancard moest worden afgevoerd. Achteraf viel het gelukkig allemaal mee.
Wist de thuisclub voor rust de Swift-defensie nog enkele malen in verlegenheid te brengen, na de hervatting kwamen de Elburgers nauwelijks meer aan een fatsoenlijke aanval toe. Het was Swift wat de klok sloeg en soms op miraculeuze wijze ontsnapten de blauw-witten aan een tegentreffer. Ook toen één der verdedigers de bal tot tweemaal toe totaal verkeerd raakte en Swift wel zeer dichtbij de verdiende gelijkmaker was. Piepend en krakend bleef de Elburger-verdediging tenslotte toch overeind.

Laatste nieuws