Nieuws

Unicum maatje te groot voor JO9-2

Gisteren mochten we om 9.30 uur wederom voetballen in Lelystad. Ditmaal was het Unicum JO9-3 onze tegenstander.

We wisten dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden, maar we hadden het goede gevoel van vorige week meegenomen. Dus met enorm veel vertrouwen gingen we beginnen met alle spelers fit aanwezig. We begonnen helaas niet zo goed en stonden al vrij snel met 3-0 achter. Het bleek dus al snel dat deze tegenstander helaas een paar maatjes te groot was. Het bleek dat dit team al meer dan een jaar samen speelden, dus hebben ze een flinke voorsprong opgebouwd. Ze speelden echt goed samen en waren op alle fronten een paar stappen verder. Uiteraard is dit niet erg, want wij zijn stapjes aan het maken met een nieuw team. De jongens van Elburg deden echt wel enorm goed hun best en we kregen ook wel een paar kansen, maar helaas werd het net niet gevonden. Met de rust stond het al 9-0 voor Unicum, dus in de rust vroeg de trainer aan de spelers hoe het ging. De jongens gaven zelf aan dat het niet zo goed ging en zelf niet tevreden waren. Dus was de volgende vraag: wat er beter kon/moest. Hierop gaven ze aan, nog harder te moeten werken en beter als team te verdedigen en proberen te scoren. Nadat we dit afgesproken hadden, gingen we vol goede moed beginnen met de 2de helft. Dit ging inderdaad een stuk beter, met als uitblinker Cas Wolf in het doel. Maar iedereen deed het echt een heel stuk beter, want we kregen wederom een paar kansen, maar helaas hadden Stijn, Daan, Jesse en Dennie het vizier niet helemaal scherp staan. De eindstand werd uiteindelijk 13-0 voor Unicum, maar als wij de kansen beter hadden benut dan was het waarschijnlijk 13-7 geweest. De penalty’s werden wel gewonnen na de wedstrijd doordat: Cas Wolf, Tijmen Draaijer, Stijn Westerink en Ruben Zoet deze wisten te scoren. Belangrijkste is: De jongens hebben plezier en ontwikkelen zich met kleine stapjes. Met geduld en plezier zullen we soms 3 stapjes vooruit moeten zetten en vervolgens misschien 2 terug, maar dat is toch nog altijd 1 stapje vooruit. Hierbij is en blijft ook de ondersteuning en motivatie vanuit het thuisfront ook belangrijk om door te kunnen groeien als individu en als team. Volgende weekspelen we thuis om 8.30 uur tegen Hattoheim.

Laatste nieuws