Nieuws

Wedstrijdverslag V.V. Zeewolde 5 – ESC 3

Griep, gele kaarten, gewoon 3 punten. ESC 3 behaalt regelmatige overwinning in Zeewolde.

Onder het genot van een prachtig najaarszonnetje heeft ESC 3 een regelmatige 1-4 overwinning behaald tegen vv Zeewolde 5. Een dag waarop enkele mooie initiatieven voor de Elburger sportclub gerealiseerd zijn. Zo werd er ’s ochtends een prachtige pannakooi feestelijk geopend in de aanwezigheid van wereldkampioen panna Jeand Doest en wereldtopper Tom Vegter. Hierbij lieten enkele gerenommeerde eerste elftal-spelers zich op kinderlijke wijze door de twee balvirtuozen in de luren leggen. Onze mooie accommodatie is hiermee nog een stukje mooier geworden. Een ander leuk initiatief is dat vanaf vandaag, na afloop van elke thuiswedstrijd van ons vlaggenschip, het Rad van Avontuur weer zal draaien. Terugkijkend op de eerste omwentelingen van het Rad, bleek de rentree een groot succes!

Vandaag stond dus de eerste competitiewedstrijd op het programma. De tot nu toe gespeelde oefen- en bekerwedstrijden beloofden veel goeds: 4 gespeeld, 4 gewonnen, doelsaldo 19 voor en 1 tegen, waarbij zelfs het één klasse hoger acterende Paasberg 2 met een nederlaag naar huis is gestuurd. Desalniettemin werd er vandaag gewoon op ‘0’ begonnen.
De week voorafgaand op de wedstrijd tegen Zeewolde begon erg hoopgevend. Op een bepaald punt stond de teller met aanmeldingen maar liefst op 19! Uiteindelijk werd er zaterdag met 11 fitte spelers afgetrapt. Miguel nam de uitdrukking vechten voor je basisplaats wel erg letterlijk, waarbij hij tijdens de donderdagtraining zijn concurrent Manfred met een rake rechtse uitschakelde voor de eerste competitiewedstrijd. Miguel was er zelfs overigens ook niet bij: samen met onze manager Robert hebben zij de herintroductie van het Rad van Avontuur in goede banen geleid. Ronald en Remco waren druk met activiteiten rondom het huis en Marcel en Erik-Jan hadden verplichtingen voor het werk. Alexander heeft, meewerkend als wij zijn, het 5e elftal versterkt en Bertil is herstellende van een enkelblessure. Verder hadden Mark, Niek en Leon last van een griepje, waardoor zij niet in de basis konden starten.
Ondanks dat verscheen er een sterk elftal aan de aftrap. Het geeft aan dat ESC3 er in de breedte op vooruit is gegaan. Zo is het team versterkt met Remco Timmer (jarenlang topscoorder van het 1e elftal), Alexander Witteveen (technicus pur sang, slim), Arjan Goudriaan (jaren vaste solide kracht in het 1e elftal, speelt altijd goed) en Haye Roossien (leek op weg naar het 1e elftal, maar wegens studie geen tijd om te trainen). Laatstgenoemde twee startten dan ook in de basis. Het begin van de wedstrijd had een aftastend karakter. In minuut 9 zette Niels weer één van zijn kenmerkende dribbels in, bereikte de achterlijn en gaf goed voor. Rick wist hier wel raad mee en rondde beheerst af, 0-1. Kort daarop maakte Jordy een slimme overtreding op het middenveld. Echter, tot ieders verbazing trok de scheidsrechter een gele kaart. Tegenwoordig betekent dat 10 minuten eruit, een enigszins draconische maatregel voor een licht vergrijp. De fase met een man minder kwamen we zonder kleerscheuren door. De leidsman van dienst, die overigens verder een prima wedstrijd floot, had blijkbaar bedacht om zo min mogelijk 11 tegen 11 te voetballen. Na een pittige overtreding van Zeewolde, moest de thuisploeg met een man minder verder als gevolg van een gele kaart. Frappant was dat Zeewolde, terwijl zij in ondertal waren, toch de gelijkmaker wist te fabriceren, 1-1. Zeewolde was nog aan het juichen, of de 1-2 lag alweer in het netje: Ruud schoot een bal onderkant lat, de bal stuiterde terug het veld in, waarop Niels attent reageerde en de bal in de kruising schilderde. Dit was de aanzet voor een sterke fase van ESC, waarin de nodige kansen om zeep werden geholpen. Bij één van die kansen was het Leroy die de bal randje zestien ineens uit de lucht in de verre hoek volleerde, 1-3. Klasse doelpunt voor een klasse wedstrijd van de klasse middenvelder. Kort daarop klonk het rustsignaal.

De coach van Zeewolde vond blijkbaar dat het middenveld werd overlopen, want zijn team verscheen in de tweede helft met een verzwaarde middenlinie. Het leek ook effect te sorteren, want de thuisploeg kreeg kansen op de aansluitingstreffer. Mede door uitstekend keeperswerk van Patrick lukte dit niet. Aan de andere kant viel de treffer wel: Jean-Paul, ook wel Frenkie de Jong genoemd, speelde Haye aan. Vanaf een meter of 20 streepte de middenvelder de bal op techniek in het zijnetje. De keeper stond er bij en keek er naar, 1-4. Hiermee was de wedstrijd definitief gespeeld. Opvallend feit was verder een afgekeurde goal van de goed spelende Roy. De scheidsrechter had kennelijk een overtreding van één der Elburgers geconstateerd. Bij een mooie solo van Jerom vergat de scheidsrechter, die alle regeltjes goed leek te kennen, dat er een voordeelregel bestaat. Jerom was al aan het bedenken of hij de keeper via een stift of via een droog schot ging passeren, waarna de scheids voor een overtreding op diezelfde speler floot. Ruud sprak de scheids hier terecht op aan. Balend van zijn eigen misstap voelde de arbiter zich kennelijk bedreigd en gaf Ruud een gele kaart wegens commentaar op de leiding. Ook Zeewolde kreeg nog eenmaal een gele prent gepresenteerd. De wedstrijd kabbelde verder richting het einde. Drie punten mee naar Elburg. Kijkend naar de andere uitslagen in de competitie, zijn wij de enige uitploeg die heeft gewonnen. Eenmaal weer terug in Elburg hoorden wij dat ook het 1e elftal de wedstrijd winnend heeft afgesloten. In de kantine kwam ten sprake dat een speler van Swift zijn knie verdraaide in het kunstgras en zwaar geblesseerd van het veld moest. Ondanks dat Miguel vandaag niet bij de selectie zat gaat de ‘opmerking van de week’ wederom naar Miguel. ‘Oh, er kwam waarschijnlijk een mol omhoog’, zo klonk het. Volgende week spelen wij de thuiswedstrijd tegen Zwart Wit’63 uit Harderwijk. Deze wedstrijd zal om 14.30 uur aanvangen.

Laatste nieuws