Trekkinguitslag 75-jarig jubileumverloting bekend Sluiten x Bekijk uitslag

Nieuws

CSV’28 5 – ESC 5

CSV 5 – ESC 5 Eerste competitiewedstrijd eindigt in doelpuntenfestijn

De dag na het vrijgezellenfeest van onze Appie mochten de spelers van ESC 5 de kicksen weer onderbinden en haar kunsten weer vertonen op de velden. Dit keer mag het sterrenteam onder leiding van Rick van Loo proberen om de punten mee te nemen bij voetbalvereniging CSV ’28 uit Zwolle.

ESC 5 treedt de eerste wedstrijd van het seizoen aan met de volgende opstelling: Rick van Loo op goal. Achterin van links naar rechts; Lennart, Pieter, Geert-Cees en Marcel. Op het middenveld staan Olaf, Frans en Alexander. Voorin staan Doesie, Danny en de man in vorm David. Op de bank zitten Laurens, Opa en Appie. Om 15:00 uur klonk het fluitsignaal van de scheids om de wedstrijd te beginnen.

De eerste helft hebben wij het meeste balbezit, maar de grote kansen blijven uit. Er komen wel kansen voort uit fouten van de tegenstander. Zo speelt een back de bal verkeerd terug naar de keeper die door Danny wordt onderschept. Hij legt de bal terug op de inlopende David en zijn poging eindigt in de handen van de keeper. Buiten een paar kansen uit dode spelmomenten blijven grote kansen uit in de eerste helft en golfde het spel heen en weer. Na ongeveer 35 minuten komen de Elburgse boys op een verdiende 0-1 voorsprong. Nadat Geert-Cees alias Ronaldinho zijn tegenstander uitspeelt met een hoogstandje brengt hij de bal bij David. David legt de bal goed en schiet de bal vanaf 20 meter achter de Zwolse goalie. Met deze verdiende voorsprong gaat wij de rust.

Na de rust worden Danny, Doesie en Olaf gewisseld en komen Appie, Laurens en Opa het veld op om de overwinning over de streep te zetten. De tweede helft blijkt een vruchtbare helft te zijn voor beide teams als er gekeken wordt naar het aantal doelpunten. ESC 5 komt op 0-2 naar een mooie lichaamsschijnbeweging van David na een pass van Alexander waarmee hij zichzelf vrijspeelt en de bal goed in de hoek schiet. Niet veel later komt David opnieuw in balbezit in de 16 en met een Suarez-dribbel krijgt hij de bal op 5 meter van de goal voor zijn rechter en maakt hij met zijn rechter de hattrick compleet. Met deze ruime voorsprong vindt Pieter het genoeg voor vandaag en laat zich wisselen. Binnen de minuut wordt Pieter achterin nodig gemist en komt CSV ook op het scorebord en wordt het 1-3. We moeten dan nog 20 minuten voetballen en blijven aanvallen op de goal van CSV. Dit wordt beloond met een goal van Opa uit een corner van David. De 1-5 wordt later ook nog gescoord door Opa en waanden wij ons al winnaar van deze wedstrijd. Toch komt CSV nog terug door een doelpunt van de doelman die de laatste 10 minuten als veldspeler verder ging. Niet veel later viel de 3-5 ook nadat de stevige spits van CSV de bal voor zijn voeten kreeg en doeltreffend raak schoot. Na deze goal kwamen er geen grote kansen meer en floot de prima fluitende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. ESC 5 begint het seizoen met een overwinning op weg naar het kampioenschap.

Laatste nieuws