Nieuws

Geflatteerde 3-0 nederlaag voor Elburger Sportclub

Geflatteerde 3-0 nederlaag voor Elburger Sportclub

De ruime 3-0 nederlaag zou misschien doen vermoeden dat Elburger Sportclub in de uitwedstrijd tegen Oene een kansloze wedstrijd speelde. Dat was echter niet het geval !
Zeker in de eerste helft bood de geconcentreerd en goed spelende formatie van Remon van Schoonhoven uitstekend tegenstand en zou een voorsprong niet hebben misstaan. De enige echte grote kans voor de thuisclub ontstond toen één der Elburger-verdedigers mistastte en Jim schaap de bal rakelings naast schoot. In feite hadden de Elburgers met een voorsprong moeten gaan rusten, maar stond het aluminium tot twee keer toe succes in de weg. Eerst was het Bert-Jan Kragt die na een pass van Björn van de Wetering de bal uitstekend terugkopte op Marco de Vries, die zijn inzet echter via de lat over het doel zag verdwijnen. Een volgende uitstekende aanval over de rechtervleugel leek daarna wèl tot een treffer te worden gepromoveerd, maar het schot van Ramon Flokstra ging via de paal helaas naast.
Vrijwel direct na de hervatting kreeg Elburger Sportclub al een tegenslag te verwerken. Bij een aanval van Oene wist doelman Kevin Struik in eerste instantie een ingeschoten bal nog wel te keren, maar geen van de overige blauw-witte verdedigers had aandacht voor de geheel vrijstaande Wiljan van Hell die vervolgens van dichtbij moeiteloos raak mikte.
De Elburgers gingen niet bij pakken neerzitten en waren enkele malen dichtbij de gelijkmaker. Zeker toen scheidsrechter Smeenk een duidelijke handsbal binnen het strafschopgebied van Oene over het hoofd zag. Ondanks hevige protesten van de blauw-witten deed de leidsman alsof z’n neus bloedde. Ongeveer een kwartier voor tijd verdubbelde de thuisclub de voorsprong en dat betekende in feite de genadeklap voor de blauw-witten; Jim Schaap rondde een aanval met een rake kopbal uitstekend af. Het pleit voor de Elburgers dat zij zich in de slotfase niet als makke schapen naar de slachtbank lieten leiden, maar konden niet verhinderen dat Oene, enkele tellen voor het laatste fluitsignaal, nog een derde treffer liet aantekenen en daarmee overigens wel te veel van het goede kreeg.

Laatste nieuws