Nieuws

ESC 5 – VV Kampen 3: De derde helft was de beste helft

De derde helft was de beste helft

Zaterdag 30 september 2017 hebben de boys van ESC 5 de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen gespeeld en gingen als onterechte winnaar van het veld.

Na een goede wedstrijdbespreking komen de leiders met de volgende opstelling: Rick op goal. Achterin Marcel, Ruben, Geert-Cees en Laurens. Op het middenveld hadden we vandaag Sander, Martijn en Tom. Voorin starten wij met Erik-Jan, Gerbert en Appie. Op de bank begonnen Lennard, David en Danny.

De tegenstander van vandaag is een oude bekende van ons elftal. Wij wisten van vorig seizoen dat VV Kampen 3 een pittige tegenstander is en dat werd tijdens deze wedstrijd ook duidelijk. Onze verdediging had zijn handen vol aan de behendige spits en kon ter nauwer nood schietkansen blokkeren of onderbreken. De grootste kansen in de eerste helft komen dan ook van de ploeg uit Kampen. Zo werden meerdere malen kopkansen verspeeld die voortkwamen uit goedgenomen corners en voorkwam onze goalie Rick met een goede reflex een achterstand in de eerste helft.

Die achterstand kwam er wel in de tweede helft. Na goed voetbal van VV Kampen komt de bal bij de rechtsbank en hij schiet de bal op fantastische wijze in de kruising. Deze goal werd gevierd alsof hierbij een titel werd veiliggesteld en dat kwam de uitploeg niet ten goede. Hoewel de voorsprong terecht is en de tegenstander ook veruit het meeste balbezit heeft komen wij toch terug op 1-1. Na een goed wippertje over een inglijdende tegenstander bezorgt Sander de bal bij Appie. Hij krijgt de bal op randje 16 en kiest ervoor om op goal te schieten in plaats van af te spelen op inlopende spelers. Dit blijkt een goede keuze want zijn schot wordt van richting veranderd en laat de keeper kansloos. Met deze stand hebben wij toch nog hoop op een goed resultaat en dit komt tot uiting door de 2-1 voorsprong. Nadat er een diepe bal op Danny wordt gegeven door Erik-Jan komt de keeper uit zijn goal en wil de bal wegwerken. In plaats van de bal naar voren te roeien schiet hij de bal keihard tegen zijn eigen verdediger aan en wordt er een corner verdient. Deze corner wordt door David getrapt en gaat via een speler van VV Kampen direct in de goal. Een onverdiende voorsprong voor de Elburgers! Deze voorsprong wordt met hand en tand verdedigd door onze goed spelende achterhoede en dit kan worden vastgehouden totdat de goed fluitende scheidsrechter voor het laatste fluitsignaal heeft geblazen. Ondanks dat wij maar één keer op goal hebben geschoten deze wedstrijd komen wij op 6 uit 2 en blijven wij bovenin meedraaien.

Deze overwinning werd al uitbundig gevierd in de kleedkamer en werd daarna nog voortgezet in restaurant De Haas. De bezoekers van het restaurant zullen na afgelopen zaterdag wel weten wie er medekoploper is in de 6e klasse 21 Oost!

Laatste nieuws