Nieuws

Wedstrijdverslag ESC 3 – Zwart-Wit ’63 5

Na vorige week de eerste drie punten te hebben behaald tegen Zeewolde was het vandaag de taak om hier een goed vervolg aan te geven. De tegenstander van vandaag had zijn eerste competitiewedstrijd ook gewonnen, dus van onderschatting was geen sprake. ESC 3 had wederom te kampen met overbezetting en daarom werd besloten om, naast degene met andere verplichtingen, weer enkele spelers te sparen. Ondanks de vele veldspelers was het toch even puzzelen aangezien vaste keeper Patrick had besloten om te schitteren in afwezigheid. Gelukkig is ESC 3 niet voor één gat te vangen en was Herman bereid om ons uit de brand te helpen. Met zijn jarenlange ervaring in de senioren mocht hij vandaag zijn debuut maken in de basis van ESC 3.

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen werd gespeeld op het hoofdveld. Niek was met enige spanning naar het sportpark gekomen omdat de wedstrijd in eerste instantie op veld 2 was ingedeeld. Een speler met een dergelijke fluwelen techniek zou op een grasveld niet tot zijn volle recht komen werd gezegd. Door een snelle veldwisseling was het probleem gelukkig snel verholpen. Om hem een beetje gerust te stellen, mocht hij vandaag als aanvoerder het veld betreden.

Om 14.30 werd er afgetrapt en het was voor ESC 3 in het begin van de eerste helft even zoeken naar de gaten bij de stugge Harderwijkers, maar hoe verder de eerste helft vorderde, hoe dominanter ESC 3 werd. Na een kleine twintig minuten was het Mark die uit een afgeslagen corner van de tegenstander, middels een snelle counter de 1-0 aantekende. Na een lange sprint met de bal kon hij uiteindelijk van dichtbij binnenschieten. Zwart-Wit’63 leek toch een kleine tik te hebben gekregen want niet veel later was het Remco die de bal van dichtbij binnen kon schuiven, 2-0. Mark was doorgebroken aan de rechterkant en kon de bal laag voorzetten, waar Remco adequaat op reageerde. Het vizier stond vandaag niet altijd op scherp. Remco gaf zelf als excuus dat het te maken had met zijn rugnummer. Dit bleek later maar weer, toen Mark wederom de bal bij Remco afleverde, maar hij deze opgelegde kans van dichtbij niet kon afmaken. Gelukkig veroverde hij snel de bal terug, gaf deze aan Mark die op zijn beurt Alexander met een afgemeten voorzet kon bedienen. Alexander liet de keeper met een strakke kopbal kansloos. Door dit doelpunt ging ESC 3 met 3-0 de rust in.

In de rust werd er flink gewisseld. In de verdediging werden Jerom en Leon vervangen door Roy en Rick, op het middenveld moest Miguel plaats maken voor Haye en Remco werd in de spits vervangen door Erik-jan.

Manager Westerink gaf aan dat deze wedstrijd nog zeker niet beslist was. Met deze uitspraak liet hij zijn uitgebreide voetbalkennis weer naar voren komen, want Zwart-Wit’63 begon sterk aan de tweede helft. ESC 3 kwam onder druk te staan, maar tot erg grote kansen leidde dit in eerste instantie niet, mede door het verdedigingswerk van Arjan en Ronald. Uiteindelijk deed de ploeg uit Harderwijk, tien minuten na rust, wel wat terug. Na een waarschuwingsschot op de paal, was het even later toch raak. Een indraaiende vrije trap werd niet helemaal goed verwerkt door ESC 3 en van dichtbij kon de tegenstander de bal tegen de touwen werken, 3 – 1. ESC 3 werd hierdoor wakker geschud en kon uit een mooie individuele actie van Mark, waarbij hij drie tackles moest ontwijken, de 4-1 aantekenen. Niek stond op de juiste plek en tikte de bal stijlvol binnen. Kort hierna werd Mark gewisseld voor Remco. Zwart-Wit kon deze middag geen grip op hem krijgen. Sommige beweren dat dit komt door een kleine verandering in zijn uiterlijk. Nu de jaren toch beginnen te tellen, is het verlies aan snelheid gecompenseerd door een strakke, gestroomlijnde coupe.

Voor Ruud was het ook tijd geworden om het veld te verlaten. Hij zou na 5 minuten gewisseld worden, maar in de daaropvolgende minuut liet hij dusdanig weinig zien dat er werd besloten om hem al eerder naar de kant te halen. Miguel kwam voor hem in de plaats.

Met nog 10 minuten te gaan gooide Erik-jan de wedstrijd op slot. Hij leek op sommige momenten zijn energie te sparen wat zorgde voor de ‘opmerking van de week’ van wederom Miguel: “Voordat Erik-jan op gang is, is de wedstrijd al afgelopen”. ‘MemVis’ liet uiteindelijk zijn voeten spreken. Na doorjagen op één van de verdedigers veroverde hij de bal, waardoor hij met een droog schot de eindstand op 5 – 1 bracht.

Met deze overwinning schuift ESC 3 op naar de koppositie in de competitie. Laten we hopen dat deze voor de rest van het seizoen niet meer weggeven wordt. Volgende week staat de volgende kraker alweer op het programma en zal er met ASV Dronten 4 afgerekend moeten worden.

Laatste nieuws