Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt debutant Reaal Dronten

In de periode dat Elburger Sportclub in haar hoogtijdagen nog in de hoogste (Hoofd)klasse van het zaterdagvoetbal acteerde, werd op 10 januari 1997 voetbalvereniging Reaal Dronten officieel opgericht. A.s. zaterdag is de jongste vereniging in de 3e klasse C te gast in Elburg in de competitiewedstrijd tegen Elburger Sportclub.
De debutant in deze klasse eindigde afgelopen seizoen op de derde plaats en slaagde er vervolgens in om via een succesvolle na-competitie promotie te bewerkstelligen; een historische mijlpaal derhalve voor de club.
Slechts één keer eerder troffen beide ploegen elkaar in een officiële wedstrijd. Dat was in augustus 2015 toen in Dronten een wedstrijd om de KNVB-districtsbeker eindigde in een 3-3 gelijkspel.
De eerste kennismakingsweken voor Real met de 3e klasse leverden tot nu toe nog geen punten op. Op de openingsdag, twee weken terug, werd thuis met 2-1 verloren van Zwolsche Boys terwijl men afgelopen zaterdag met dezelfde cijfers in de uitwedstrijd tegen VEVO aan het kortste eind trok. Natuurlijk is de Drontenaren er alles aan gelegen om zo spoedig mogelijk, het liefst vandaag al, “de nul” van de ranglijst te verwijderen.
In het succesvol verlopen recente voetbaljaar behaalden de rood-zwarten 55 punten en het aantal geproduceerde treffers was daarbij indrukwekkend; n.l. 99 ! Hiervan kwamen er maar liefst 26 voor rekening van topscorer Jeffrey van den Brakel, die inmiddels zijn geluk is gaan beproeven bij Swift ’64. Defensief liet de ploeg met 54 tegentreffers overigens wel enige steekjes vallen.
Na een goede eerste helft, waarin tot twee keer toe het aluminium werd geraakt, kwam Elburger Sportclub al vroeg na de hervatting op een 1-0 achterstand in de uitwedstrijd tegen Oene. Ondanks pogingen om tot een positief resultaat te komen, moesten de Elburgers tenslotte met een te ruim uitgevallen en geflatteerde 3-0 nederlaag het onderspit delven, waarbij de derde treffer praktisch in het laatste fluitsignaal viel van de arbiter.
Voor eigen publiek zal de formatie van Remon van Schoonhoven natuurlijk alles in het werk stellen om de drie punten in Elburg te houden.
De wedstrijd op het Burgem. Bode sportpark begint om 14.30 uur en staat onder leiding van Evert Petersen.

Laatste nieuws