Nieuws

In memoriam : Roelof (Roefie) Binnenkamp


Geheel onverwachts bereikte ons het verdrietige bericht dat Roefie Binnenkamp op 84-jarige leeftijd is overleden. Het is nog maar twee weken geleden dat hij het stralend middelpunt was van de feestelijke uitreiking van het eerste exemplaar van de nieuwe presentatiegids van onze club. In het artikel over de “oude voetbalkantine”, nu café De Haven, vertolkte hij de hoofdrol. In geuren-en-kleuren vertelde hij de verhalen van vroeger over de geschiedenis van onze club.
Roefie is zijn leven lang met Elburger SC verbonden geweest. Als actief voetballer, daarna als grensrechter en clubscheidsrechter en de laatste jaren als supporter en betrokken toeschouwer. Samen met Lammert van Wezep volgde hij de laatste jaren trouw de wedstrijden van ons eerste elftal vanuit de skybox van de Businessclub. Zaterdag naar het sportpark was een uitje voor hem waarbij ook zijn interesse naar het jeugdvoetbal bleef uitgaan.

Daarnaast was hij betrokken bij het voetbal door meer dan 50 jaar(!) als KNVB-clubscheidsrechter zijn wedstrijden te fluiten. Waardering en hulde is hiervoor meer dan op zijn plaats. Juist nu we deze week de week van de scheidsrechter vieren is die waardering voor zijn jarenlange inzet voor de voetbalsport een feit om nog eens extra onder de aandacht te brengen.
Bovenal werd Roefie als mens gewaardeerd. Immer vriendelijk en enthousiast was het altijd een genoegen om met hem te spreken. Een aimabel man en levensgenieter, die onvermoeid kon vertellen over ‘vrogger’. De club verliest in hem een markant en kleurrijk persoon. We gaan hem missen.
We wensen zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en verdere familie sterkte met het dragen van dit verlies.

Laatste nieuws