Nieuws

Wim de Vries kopt Elburger Sportclub naar ruime 6-0 zege !

Met vooraf een indrukwekkende minuut stilte naar aanleiding van de eerder in de week overleden clublegende Roelof (Roeffie) Binnekamp behaalde Elburger Sportclub in de thuiswedstrijd tegen debutant Reaal Dronten een zeer ruime en geenszins geflatteerde 6-0 overwinning. Gevierde man bij de blauw-witten was ongetwijfeld Wim de Vries die maar liefst een handvol treffers voor zijn rekening nam. In één adem moeten we ook de naam noemen van Björn van de Wetering, omdat hij maar liefst vijf van de negen toegekende hoekschoppen panklaar op het hoofd deponeerde van de zeer kopsterke lange aanvaller die tot een treffer werden gepromoveerd. Alleen bij de tweede hoekschop werd de kopbal in eerste instantie nog op de lijn gekeerd, maar in de rebound was De Vries met z’n rechter alsnog succesvol. De Reaal verdediging inclusief de kleine doelman Angelo Brink was niet opgewassen tegen de Elburger dadendrang.
Het eerste kwartier boden de gasten nog verdienstelijk tegenstand maar met de voordelige 2-0 ruststand in de
achterzak was het perspectief op een overwinning duidelijk aanwezig.
Eigenlijk kwam Reaal er na de hervatting niet meer aan te pas en na ruim tien minuten had de thuisclub de score al weten te verdubbelen en was er geen sprake meer van een echte wedstrijd. De Elburgers konden naar hartelust combineren en leken op een monsterscore af te stevenen toen Bert-Jan Kragt na ruim een kwartier voor de enige “normale treffer” zorgde. Na een uitstekende aanval over de linkervleugel kreeg hij de bal in de voeten geschoven door De Vries waarna de arme doelman Brink voor de vijfde maal werd gepasseerd. Bij één van de weinig gevaarlijke tegenstoten van Reaal moest doelman Kevin Struik nog wel een keer gestrekt naar de bovenhoek. Met kunst en vliegwerk wisten de gasten zich staande te houden waarna in de slotseconden de onverwacht hoge productie werd voltooid.

Laatste nieuws