Nieuws

WINST voor JO9-2

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen VVOG JO9-4 op het programma. Deze tegenstander had ook nog alles verloren, maar wel met een beter doelsaldo. Iedereen was aanwezig en fit, dus we konden volle bak er tegenaan.

Dit waren de spelers die het mochten gaan doen vandaag: Cas Wolf, Jesse Bruijnes, Daan Broekhuizen, Ruben Zoet, Stijn Westerink, Wessel Balk, Tijmen Draaijer, Xander van Dam en Dennie Marting.

De afgelopen 2 weken hebben we getraind om de duels te winnen en acties te maken, waarna we de afgelopen week getraind hebben om over te spelen. Dus uiteraard hoop je als trainer dit allemaal terug te zien.

We begonnen redelijk goed en gaven helemaal geen kansen weg. Maar toch kwamen we helaas met 0-1 achter, want een afgeslagen bal werd vanaf grote afstand over onze keeper Cas heen geschoten. Dit was natuurlijk wel jammer, maar blijkbaar voor de jongens geen reden tot paniek. We begonnen steeds beter te spelen en kregen een aantal kansjes. Hierbij kwam Jesse Bruijnes ineens oog in oog te staan met de doelman van VVOG. Helaas schoot hij iets te snel en ging de bal ver over. Maar dit gaf ons allemaal wel goede moed, waarna we de 1ste 10 minuten met een 0-1 achterstand afsloten. De trainer vroeg aan de spelers wat ze er zelf van vonden, maar zij waren zelf duidelijk niet tevreden. En gaven aan iets meer naar voren te gaan voetballen. Dit gingen we dan ook doen, wathet volgende tot gevolg had. De spelertjes van VVOG kregen minder tijd en hierdoor maakte de keeper van VVOG een fout en speelde de bal zomaar bij Daan Broekhuizen in de voeten. Hij wist wel raad met dit buitenkansje en schoot de 1-1 tegen de touwen. Hierna was de wedstrijd in onze handen. VVOG kwam er nog maar moeilijk uit en als ze eruit kwamen, dan stond de verdediging als een huis. Ook Cas Wolf onze keeper, doet het steeds beter en leert enorm snel. Maar onze verdedigers Wessel, Ruben, Jesse deden het uitstekend vandaag. Maar zoals gezegd, deden alle spelers van ESC uitstekend mee. Na een vlot lopende aanval van onze kant, kregen we een hoekschop. Daan voelde zich goed en nam deze zelf en dribbelde het veld binnen en schoot de bal hoog tegen de touwen het doel in. We stonden ineens op een 2-1 voorsprong. Dit was een enorme opsteker na al het harde werk die alle spelers hadden lieten zien deze wedstrijd. En we gingen door, want het was Tijmen Draaijer die een verdediger in de problemen bracht en de bal kwam bij Stijn Westerink terecht. Ook Stijn twijfelde niet en schoot de 3-1 binnen. Dit was tevens de eindstand en de eerste 3 punten oor de boys van ESC JO9-2 waren een feit. Hierna werden de penalty’s geschoten en die werden gescoord door: Jesse Bruijnes, Xander van Dam, Stijn Westerink en Cas Wolf. Jongens ik ben enorm trots op jullie en we zien jullie met veel plezier en met steeds beter spel voetballen. Ook wil ik Cor Bruijnes bedanken voor het feit dat hij iedere thuiswedstrijd als spelbegeleider wil fungeren. Ook de andere ouders die vanmorgen ook weer aanwezig waren om te helpen bij de veldjes en de kinderen aan te moedigen, enorm bedankt. Graag tot volgende week

Laatste nieuws