Nieuws

Elburger Sportclub verliest met gering verschil van Hatto Heim: 1-0

De ene wedstrijd is de andere niet. Dat werd zaterdag nog maar weer eens duidelijk in het treffen tussen Hatto Heim en Elburger Sportclub. Schoten vorige week beide clubs gezamenlijk veertien maal raak, nu bleef het aantal doelpunten slechts beperkt tot één, die uitviel in het voordeel van de Hattemers. Evenals afgelopen week was ook nu weer good-old Maarten Teuben de belangrijkste man voor de blauw-gelen die de enige en winnende treffer voor zijn rekening nam. Nadat hij even daarvoor al dichtbij een treffer was, maar zijn schot op het laatste moment zag geblokt door een Elburger-verdediger, schoot hij na een half uur spelen uit een vrije trap op de rand van het strafschopgbied de bal snoeihard door de Elburger-muur en liet hij doelman Kevin Struik vervolgens ook kansloos. De gevaarlijkste man bij de blauw-witten, Robert van Schie, had even later de gelijkmaker op zijn schoen, maar zag bal ternauwernood gekeerd door de goed uit zijn doel gekomen Hattemer doelman Django van der Landen. De sluitpost groeide overigens op bij Elburger Sportclub en verdedigde tot de B-juniorentijd de blauw-witte kleuren. Sinds het seizoen 2011-‘12 is hij al aan zijn vijfde club bezig en heeft dan ook de twijfelachtige titel als clubhopper in z’n bezit.
Na de hervatting gingen de Elburgers wel op zoek naar de gelijkmaker maar in aanvallend opzicht wist men de Hattemer-defensie niet in verlegenheid te brengen. Met hoge inzetten probeerde men b.v. wel Wim de Vries te bereiken, maar in tegenstelling tot vorige week was de vijandelijke defensie niet te verwurmen. Bij de Elburgers ontbraken deze middag om uiteenlopende redenen drie vaste krachten en had bovendien Bert-Jan Kragt zich na een half uur wegens een blessure laten vervangen door de niet onverdienstelijk ingevallen jonge Donny Mulder (16).
Ook Hatto Heim kon aanvallend geen vuist (meer) maken, maar stapte na het laatste fluitsignaal van arbiter Compagner wel met een nauwelijks verdiende zege van het veld, waar een gelijkspel, gezien de krachtsverhoudingen, beter tot z’n recht zou zijn gekomen.

Foto’s van de wedstrijd Hatto Heim – E.S.C op de volgende link.

https://www.flickr.com/photos/133622442@N02/albums/72157687878452834

 

Samenvatting van de wedstrijd op de volgende link.

https://www.youtube.com/watch?v=3yoJQTlhv-I&feature=youtu.be

Laatste nieuws