Nieuws

Ondanks verlies, toch tevreden bij JO9-2

Gisteren hadden we de lastige uitwedstrijd in Lelystad, tegen SV Lelystad JO9-3. Dit team had met 3-3 gelijkgespeeld tegen VV Unicum JO9-3, waarvan wij weer met 15-1 van verloren hadden. Tegen Unicum hadden we totaal geen kans, dus we konden nu zien of we progressie geboekt hebben met ons eigen team. We gingen met een compleet team op pad, dus we waren op volle sterkte.

We begonnen goed aan de wedstrijd, dus dat was voor iedereen heel fijn. Het was niet zo, dat we overlopen werden door de tegenstander. Toch kwam Lelystad via een afstandsschot op een 1-0 voorsprong. Maar zoals gezegd, we werden niet weggespeeld en het mooiste doelpunt van de hele wedstrijd kwam op onze naam. Het was Jesse Bruijnes die heel erg goed doorging en de bal tussen 4 spelers van Lelystad wist vrij te maken en gaf een schitterende voorzet, waarna Daan Broekhuizen de 1-1 kon scoren. Hierna golfde het spel op en neer en hadden beide teams een paar goede kansen. Helaas was het toch Lelystad die vlak voor de rust toch de 2-1 liet aantekenen. In de rust werden er positieve woorden gesprken en voelden de jongens zich goed en sterk. Maar helaas gaven we binnen 5 minuten 3 doelpunten weg en stonden we ineens met 5-1 achter. Toch pakten de spelers van ESC het weer op en kregen we zelf ook weer een aantal zeer goede kansen. Maar helaas eindigde een bal van Xander van Dam op de paal en wist de keeper van Lelystad met een aantal zeer goede reddingen zijn doel verder schoon te houden. Totdat we toch nog ineens een doelpunt wisten te maken, want het was wederom Daan Broekhuizen die wist te scoren, ditmaal op aangeven van Xander van Dam en de stand kwam op 5-2. Toch gingen we door en kregen we een aantal kansen, maar gescoord werd er niet meer door ons. Het was helaas Lelystad die toch nog een doelpunt scoorde en de eindstand op 6-2 liet aantekenen. Ondanks dit verlies, kunnen we toch concluderen dat er flinke progressie gemaakt is in het team. Zowel als team, als individueel zijn we sterker geworden. Na de wedstrijden werden de penalty’s gescoord door: Jesse Bruijnes, Daan Broekhuizen, Dennie Marting, Wessel Balk, Ruben Zoet en Stijn Westerink. Zaterdag 21-10-2017 zijn we vrij, maar de trainingen gaan gewoon door komende week.

Laatste nieuws