Nieuws

SVI 7 – ESC 5 Comeback kids!

Vandaag stond alweer de 3de competitiewedstrijd op het programma. Met 2 competitiezeges op zak en een heerlijke bruiloft van onze Aalt vorige week, kon een ieder met ESC 5 hart zich geen betere start van deze competitie wensen. Nu is er natuurlijk niks lekkerder dan deze lijn door te trekken op deze overheerlijke laatste zomerdag.

Er werd om kwart voor 1 afgereisd naar Zwolle-Zuid. Echter bleek Dhr. G. Floor ruzie te hebben met zijn uurwerk en was nergens te bekennen toen er vertrokken moest worden. Dit koste hem uiteraard een boete, wat nieuw in het leven is geroepen door het bestuur van ESC 5. Nu terug na Zwolle-Zuid waar de jongens zojuist zijn aangekomen op sportpark de Bosrand. Het vertrouwde blauw wit kon weer aangetrokken worden, om weer de wei in te gaan. Na aangekomen te zijn op veld 23 (linksachter op het sportpark) kon er lekker gehuppeld worden om de spiertjes iets op te warmen. De opstelling was al volgt; op goal: Herman v Wezep. Defensie: Lennie, Pieter, Cees en Bas (Marcel). Middenveld: Tinus, Olaf en Niek. Aanval: David, HeMan en Hutten. Wissels: Hleb, Gerbert en Laurens. Aftrap!!! De wedstrijd gaat van start en direct een goede actie op links van David, die vanuit een moeilijke positie de keeper niet wist te verschalken. Het veldspel was niet echt om naar huis te schrijven. Veel balverlies, slappe hap, veld te vochtig, u kent het allemaal wel. Bij een corner van SVI wordt de bal niet goed weggewerkt en deze valt voor de voeten van een Zwolsche Harry, die hier wel raad mee weet en de Zwollenaren op een 1-0 voorsprong schiet. Er moest duidelijk een tandje bijgezet worden om vandaag tot een resultaat te komen. Het spel werd na de tegentreffer er niet beter op. Het werd allemaal nog erger toen de scheidsrechter zijn eigen in de spotlights wilde zetten en het nodig vond om de bal uit het niets op de stip te leggen. Dit tot grote frustraties aan ESC zijde. Iedereen ging direct bij de scheidsrechter navraag doen, waar deze allemaal mee bezig was, aangezien deze beste man deze actie beoordeelde vanaf de andere helft van het veld. Tinus rade deze beste man aan toch maar even naar de dichtstbijzijnde opticien te gaan, wat niet geheel gewaardeerd werd. De scheidsrechter was zijn kaarten vergeten, maar verzocht Tinus toch om het veld vriendelijk te verlaten. Verder met 10 man en een penalty tegen die daarna verzilverd word en lijdt tot een 2-0 achterstand! Voor de rust krijgt SVI nog grote kansen op 3-0. Dit blijft gelukkig uit. In de rust zoekt Tinus verstandig de scheidsrechter op om zijn excuses aan te bieden. Dit leidt tot succes en ESC mag verder na rust met 11 man. ESC komt strijdlustig uit de kleedkamer en is vastberaden hier niet te verliezen aangezien die gasten er eigenlijk geen hout van konden. Direct na de rust regent het dan ook kansen. Na vele mislukte pogingen wist David uiteindelijk toch die aansluitingstreffer te maken. Na een goede steekpass van Olaf, haalde David geweldig uit en zag zijn bal in de winkelhaak verdwijnen. 2-1!! Direct vanaf de aftrap is David weer weg en komt oog in oog met de keeper. Helaas zat het vandaag niet mee bij David en zag hij zijn poging gepakt worden door de keeper. Na vele doelpogingen kon die 2-2 niet uitblijven. Elke keer viel de bal net niet goed en ontbrak het net aan het beetje geluk. Met nog 10 minuten op de klok werd er besloten 1 op 1 achterin te spelen en Cees als stormram te gebruiken. Bij de eerst volgende corner is het dan eindelijk die 2-2!! Die gekke Cees schiet de afvallende bal in de bovenhoek en zet de gelijkmaker op het scorebord. SVI is rijp voor de slacht, maar na vele doelpogingen hierop weet ESC er geen overwinning uit te slepen. De wedstrijd eindigt in een teleurstellende 2-2. Het teleurstellende resultaat werd hierna weggedronken in de kantine met de welbekende groene tarwe smoothies. Volgende week wacht de derby thuis tegen DSV 6. ESC 5 blijft ongeslagen en hoopt volgende week weer op een goed resultaat. U bent van harte welkom om deze wedstrijd op Sportpark Burgemeester Bode te aanschouwen.

Laatste nieuws