Nieuws

ESC 3 koploper na winst op vv Hulshorst 2

Deze dag stond in het teken van het gezegde; “Oog om oog, tand om tand”. Tot op heden was vorige week de zwaarste tegenstander, Namelijk het uitgaansgebied van Eindhoven. Het schijnt dat sommige spelers nog steeds ronddwalen in het centrum van Eindhoven. Zo konden bijvoorbeeld Ruud, Jean – Paul en Leon helaas niet aanwezig zijn aankomende wedstrijd. De reden hiervan kon geen van hen onderbouwen dus alle leden van ESC3 vrezen het ergste. Door onze betrouwbare bron bij Justitie konden wij achterhalen dat onze 3 spelers inmiddels weer terecht waren en dat we ook deze zware strijd weer met het gehele team hebben overwonnen.
Na de training op donderdagavond werd onder het genot van een aantal groene knuppels gesproken over aankomende wedstrijd. Hulshorst 2 staat bekend als een sterk en jong team waar zelfs het fitte arsenaal van ESC 3 het nog weleens zwaar mee kon krijgen.

~ Zaterdagochtend ~

Met de zonnestralen schijnend door de vensters van onze spelers werd iedereen fit wakker met een gezonde spanning. Vandaag wordt het een wedstrijd in het teken van oog om oog, tand om tand. “Winnen of staken!” Dat is een quote die onze speler Niels Bosman wekelijks over de velden van sportpark Bode rondbazuint. Na een positiespel en warming-up van jewelste was ESC 3 er klaar voor, het fluitsignaal van Ferdinand Koops als scheidsrechter.
Om 14.30 is het zover! De aftrap is genomen en ESC3 wacht het spel niet af en gaat vol in de aanval. Met de fluwelen techniek van E.J. Vis in de spits brak het zweet bij de gehele verdediging aan alle kanten uit. Na wat zoeken naar gaten werd de eerste kans gecreëerd, en wat voor een! Na een lange bal van Ronald Beckers passeerde Niels Bosman de ene na de andere speler. Door een mooie kapbeweging toe te voegen aan zijn actie was onze windhaas de man en zorgde ervoor dat de verdediger van Hulshorst 2 momenteel nog steeds aan het zoeken is naar de bal in het perceel achter ESC. Met zijn gouden rechter prikte hij de bal strak langs de paal en zet hiermee ESC3 op een voorsprong van 1 – 0. En dat al na 4 minuten!

Zo snel als dat de 1 – 0 viel, zo moeizaam als dat de vervolgaanvallen werden afgemaakt. Er werden redelijk wat kansen gecreëerd, maar geen van allen werd voor de rust afgemaakt. Het vizier van onze spits was nog niet helemaal op scherp gesteld en zo kreeg ook onze memvis het niet voor elkaar om ESC3 aan een doelpunt te helpen. Hulshorst wist zijn kansen ook niet te verzilveren en gingen beide teams de rust in.

In de rust werd het team goed wakker geschud door een motivatiespeech van de heer Westerink en werden de nodige wissels gemaakt. Niek kwam erin voor Marcel van Essen en de enkelband van Bertil eiste ook zijn tol. Bertil werd gewisseld om rust te houden met Haye. Na vers bloed in het elftal werd er na de rust volop druk gezet. Na een aantal schitterende reddingen spijkerde Patrick zijn reputatie bij en kon zichzelf de man of the match noemen! Althans, een hete Derbystar bal werd hem funest. De bal liet hij toch nog uit zijn handen glippen na een goede redding. Hulshorst profiteerde hier direct van, 1-1.

Na de 1-1 was Hulshorst op zoek naar de 1-2 maar die kwam er niet. Na 60 minuten kwam Alexander het middenveld versterken en werd in het veld geplaatst voor Vis. Deze wissel was geen schande want na nog geen twee minuten in de wei kopte Alexander de bal nog beter in dan dat van Persie ooit deed! 2 – 1 voor de botbekkers en het clublied klonk door de speakers.
Het gejuich van ESC3 was te horen tot in Oostendorp, en dat ontging niemand. De dranghekken zorgde ervoor dat het inmiddels overvolle veld 3 gevuld stond met toeschouwers. Ook Mark was dit niet ontgaan en door het gejuich van onze supporters gierde zijn lichaam van adrenaline. De Hulshorstenaren werden er bang van en dat was terecht. Na een corner stompte de keeper van Hulshorst 2 de bal weg en dacht veilig te zijn. Deze schijn was maar voor even want daar stond hij, de topaankoop van ESC3, Mark J. Met zijn rechter schoot Mark de bal strak in de bovenhoek en zet ESC3 op 3 – 1. Wat een wedstrijd. Kort hierna klonk het fluitsignaal en kan ESC3 definitief vaststellen dat ze aan kop staan!
Volgende week is ’t Harde aan de beurt in de laatste bekerronde. ESC3 is al in volle training om deze pot te winnen, zodat ze ook in de bekerpoule koploper zijn.

 

 

 

Laatste nieuws