Nieuws

Eerste uitoverwinning voor Elburger Sportclub?

Elburger Sportclub wacht nog steeds op de eerste overwinning; op vreemde bodem wel te verstaan. Enkele weken terug ging de uitwedstrijd tegen Oene verloren, terwijl afgelopen zaterdag Hatto Heim op het eigen sportpark met 1-0 aan het langste eind trok. Hoog tijd voor de blauw-witten om dit negatieve serietje te doorbreken. A.s. zaterdag, op de vijfde competitiedag, zou dit kunnen worden bewerkstelligd in de uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld. Nadat deze ontmoeting al jaren niet meer op de kalender was voorgekomen, troffen de oude rivalen van weleer vorig seizoen elkaar eindelijk weer eens in competitieverband. Elburger Sportclub won toen beide wedstrijden; in Elburg werd het 3-0, terwijl de uitwedstrijd een 2-0 zege opleverde. In het verleden behaalde resultaten bieden echter geen garantie voor de toekomst en na de eerste (thuis)zege (4-2), afgelopen zaterdag tegen Rouveen, zullen de Wapenvelders alles in het werk stellen om opnieuw de maximale winst binnen te halen. De drie behaalde punten uit evenveel gespeelde wedstrijden geven een enigszins vertekend beeld op de ranglijst, omdat van de destijds gestaakte wedstrijd tegen ZAC, bij een 0-0 stand, nog vijftig minuten moet worden uitgespeeld. Het zal er ongetwijfeld spannend aan toe gaan op sportpark Monnikenbos aan de Zandbergen waar het duel onder leiding staat van de heer G.W. Jansen. De aftrap is om 14.30 uur.

Laatste nieuws