Nieuws

Eerste puntverlies voor ESC 3 na brilstand tegen ’t Harde 4

Vandaag stond er een inhaalwedstrijd voor de districtsbeker op de rol. Rond de klok van 12 uur werd de 5 kilometer lange reis afgelegd naar sportpark Schenk, om aan te treden tegen de plaatselijke sv ’t Harde 4. Huiseconometrist Goudriaan wist vooraf zijn medespelers te vertellen dat bij een 7-0 nederlaag en een overwinning van Nunspeet op Owios, ons de koppositie in de poule nog kon ontgaan. Een toch wel onwaarschijnlijk scenario.

Enfin, een derby dus. Of het de oefenwedstrijd van vorig jaar was, of de uitslagen die ESC3 tot nu toe kan overleggen, ’t Harde zag zich genoodzaakt om aan te treden met een aantal ‘huurlingen’ van hogere elftallen. Zo verschenen onder meer verdediger Leusink, aanvaller Van ’t Oever en spits Van Renselaar aan de aftrap. Laatstgenoemde was de voorbereiding nog gewoon gestart in het 1e elftal, maar inmiddels gebrouilleerd met hoofdtrainer Kragt (jawel, een Elburger).

Om 13.00 uur blies de leidsman voor het eerst op zijn fluit en ging het balletje rollen. De hoogtepunten in de eerste helft waren schaars. Sv ’t Harde had duidelijk zijn huiswerk gedaan om het spel van ESC te neutraliseren. Bertil dacht een afstandsschot te promoveren tot doelpunt met een geniale hakbal, enkele spelers begonnen al te juichen, echter met een uiterste krachtsinspanning wist de keeper van de Hardenezen de bal uit de hoek te ronselen. Bij een hoekschop kreeg Ruud de bal op zijn hoofd, maar hij kon zijn poging helaas onvoldoende richting meegeven. ’t Harde werd enkele malen gevaarlijk via hoge ballen in het zestienmetergebied, maar doelman Patrick speelde wederom een solide wedstrijd. Tot opluchting van enkele supporters blies de scheidsrechter na precies 45 minuten voor de tweede maal op zijn fluit voor het rustsignaal, met de brilstand op het scorebord.

In de tweede helft probeerde ESC met wat meer lopende mensen vanaf het middenveld de groene muur te doorbreken. Na 20 minuten leek dit effect te sorteren. Mark werd vanaf het middenveld gelanceerd, had vrije doortocht en dacht het bal te openen met de 0-1. Helaas had de arbitrage buitenspel geconstateerd en ging dit feestje dus niet door. De tweede helft had wel een wat meer open karakter, maar niet dusdanig dat het aanwezig publiek opveerde van hun stoel. In de slotfase kreeg ’t Harde nog wat mogelijkheden, maar ook zij hielden hun schietkruid droog. De wedstrijd eindigde in 0-0, het eerste puntverlies voor ESC 3. Ondanks dat Miguel niet bij de wedstrijd aanwezig was, gaat de uitspraak van de week wederom naar hem: “de uitslag had net zo goed andersom kunnen zijn”.

Na afloop kon er onder het genot van een drankje worden gerelativeerd. De koppositie in de bekerpoule is een feit, met 13 doelpunten voor en 0 tegen. Volgende week de uitwedstrijd tegen Prins Bernhard 2, te Uddel. Een mooie kans om dit schoonheidsfoutje recht te zetten en wellicht onze andere koppositie, die in de competitie, uit te breiden.

Laatste nieuws