Nieuws

Elburger Sportclub verliest met 3-2 van WZC

Vertwijfeling en ongeloof bij Elburger Sportclub dat in de uitwedstrijd tegen WZC Wapenveld al na twintig minuten tegen een bijna onoverbrugbare 3-0 achterstand aankeek. De wedstrijd eindigde tenslotte toch nog in een enigszins draaglijke 3-2 nederlaag en de formatie van de geplaagde trainer Remon van Schoonhoven kon na negentig minuten wel concluderen dat een uitermate zwakke periode in de openingsfase hen de das had omgedaan en de derde nederlaag voorkomen had kunnen worden.
Aanvankelijk leek er nog niets aan de hand waarbij de blauw-witten met goede combinaties de tegenstander hun wil oplegden.
Hoe alles anders werd het echter vanaf de twaalfde minuut en er vervolgens van alles mis ging wat er maar mis kon gaan, waarbij eerst een Elburger-verdediger in de fout ging en Kris Nitrauw alle vrijheid kreeg om doelman Kevin Struik met een bekeken schot te passeren.
Nog maar nauwelijks bekomen van de schrik kreeg de thuisclub de tweede treffer op een presenteerblaadje aangeboden. Bij een inzet leek de bal een gemakkelijke prooi te worden voor de Elburger-doelman, die het leer echter uit zijn handen liet glippen en het vervolgens voor Everhard Stoffer een koud kunstje was om de bal binnen te tikken. Om de ellende compleet te maken kreeg de thuisclub na een overtreding van één der verdedigers terecht een strafschop toegekend die door Wouter ten Pas vervolgens feilloos werd verzilverd. Deden de Elburgers dan niets terug ? Natuurlijk wel ! Inzetten van Wim de Vries b.v. hadden een beter lot verdiend, terwijl Mathijs Frik bij enkele venijnige schoten een uitstekende doelman Wolter Bos op zijn pad vond.
In de tweede helft wisten de Elburgers zich goed te herstellen en de thuisclub werd steeds verder teruggedrongen. Het duurde weliswaar even voordat één van de aanvallen eindelijk resulteerde in een treffer. Een fraaie actie van Ramon Flokstra over de rechtervleugel werd tenslotte door Wim de Vries doeltreffend afgerond. De Elburgers gingen op zoek naar meer en de hoop in de Elburger harten keerde helemaal terug toen Frik uit een vrije schop snoeihard raak schoot. De gelijkmaker hing zowaar in de lucht waarbij de thuisclub enkele malen door het oog van de naald kroop en De Vries wel het dichtst bij een treffer was.
Het verre opdringen had echter ook de definitieve doodssteek kunnen betekenen, waarbij de thuisclub nog een keer de paal raakte en Struik bovendien enkele fantastische reddingen verrichtte.

Laatste nieuws