Nieuws

Elburger Sportclub ontvangt Z(wolsche) A(thletische) C(lub)

Na twee achtereenvolgende uitwedstrijden staat er, op de zesde competitiedag, voor Elburger Sportclub weer een thuiswedstrijd op het programma; overigens verliepen die uitwedstrijden nogal teleurstellend en leverden geen enkel punt op ! A.s. zaterdag bindt de formatie van Remon van Schoonhoven op het eigen Burgem. Bode sportpark de strijd aan tegen ZAC uit Zwolle. Opgericht op 1 okt. 1893 behoort Z(wolsche) A(thletische) C(lub) tot één van de oudste verenigingen van ons land. Een club met een rijke geschiedenis die ooit, in de jaren twintig van de vorige eeuw, toen nog als amateur, meestreed om het kampioenschap van Nederland met de legendarische Bep Bakhuys in de gelederen.

De Zwolse wapendragers speelden tot 1996 op het sportpark aan de Veerallee met die karakteristieke tribune. In dat jaar verhuisde men samen met de andere Zwolse vertegenwoordiger in deze klasse, Zwolsche Boys, naar het “Jo van Marle complex” vernoemd naar een andere legendarische ZAC-er.
Van oorsprong een zondagvereniging stapte ZAC, dat met ruim 1000 leden tot één van de grootste clubs van de Overijsselse hoofdstad behoort, in 2009 over naar de zaterdagamateurs.

ZAC dat afgelopen seizoen degradeerde, kende daarvoor onder leiding van de Elburger oefenmeester Egbert Kragt een aantal zeer succesvolle jaren en wist na twee achtereenvolgende kampioenschappen te promoveren van de 4e naar de 2e klasse !
Evenals Elburger Sportclub heeft de Zwolse ploeg tot op heden 6 punten verzameld, maar heeft echter nog een restant (50 minuten) tegoed van de destijds bij een 0-0 stand gestaakte wedstrijd tegen WZC Wapenveld.
Afgelopen zaterdag bleef de ploeg van oefenmeester John Bijen debutant Reaal Dronten met ruime cijfers (3-0) de baas, terwijl Elburger Sportclub een onnodige 3-2 nederlaag leed tegen WZC en warempel een vroeg opgelopen 3-0 achterstand nog bijna wist goed te maken.

Het beloofd ongetwijfeld een boeiend duel te worden, waarin beide ploegen volop voor de winst zullen gaan.
De wedstrijd in Elburg begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. Holtus

Laatste nieuws