Nieuws

ABC Fitness organiseert activiteiten voor De Voord

De komende maand staan er een aantal activiteiten gepland voor het goede doel. Niek Aink schrijft hier het volgende over:
‘ABC bestond op 1 september jl 25 jaar. Dit jubileum wilden mijn vrouw Iris en ik aangrijpen om een actie voor het goede doel op poten te zetten. Dit keer wilden wij eens iets dichter bij huis ondersteunen. Omdat mijn oma op de dementie afdeling van verpleeghuis De Voord zit kwamen wij op het idee om een belevenistafel te schenken.

Als we bij oma op bezoek zijn word je daar niet echt vrolijk van en het valt op dat mensen veel aan een tafel zitten en bijna géén beweging krijgen. En óók voor deze doelgroep is bewegen belangrijk.’

Belevenistafel
Een belevenistafel is een interactieve tafel waarbij de ouderen d.m.v. aanraking van het scherm allerlei dingen kunnen laten gebeuren. Liedjes afspelen, memorie spelen, foto’s van vroeger bekijken etc. Dit activeert de mensen zowel lichamelijk als geestelijk enorm en dat is super goed.
Wij zijn al een tijdje met ABC bezig om geld in te zamelen voor een belevenistafel voor Verpleeghuis De Voord. We hebben een wandeltocht gehouden en een feest en brunch voor de leden waarbij men kon doneren, maar er moet nog meer gebeuren om het geld bij elkaar te krijgen.
Een tafel kost rond de €8.500 en we zitten nu op de helft. Dankzij onze acties, maar ook dankzij een actie van bijvoorbeeld de City Bar of giften van bedrijven en particulieren. Het doel is om het bedrag vóór 1 januari bij elkaar te hebben.

Zaterdag 4 november organiseren wij van 11-13 uur een spinning mini marathon waarbij mensen 1-3 uur fietsen op indoor cycles voor dit doel. (er is nog plek voor deelnemers)

 

Business Benefiet diner

Daarnaast ga ik op 15 november een business benefietdiner organiseren in restaurant De Haas.

Het wordt een b2b netwerk en dineravond (eten + drinken) voor bedrijven waarbij er 3 sprekers komen.

Jacco Eltingh (voormalig nummer 1 van de wereld met tennis), Gijs Boeve (Boeve accountants) en Dick Vos (Veldhuis Advies Heerde) komen een lezing geven.

Daarnaast verloot ik enkele leuke prijzen onder de aanwezigen. De opbrengst van de avond gaat uiteraard naar de belevenis tafel.

In de flyer kun je zien dat je kaarten kunt reserveren voor dit business diner. De hele avond kost €75 pp en voor een tafel van 6 personen betaal je slechts €400. Uiteraard kan men een factuur krijgen zodat het fiscaal nog aftrekbaar is. Ik hoop op een fantastische avond met veel mensen zodat de opbrengst voldoende is om het ontbrekende deel aan te vullen.

Laatste nieuws