Nieuws

Blessurepreventie en warming-up demo bij de Elburger Sport Club.

Op vrijdagavond 17 november organiseert Elburger Sport Club in samenwerking met Frix Cross Fysiotherapie een Blessurepreventie en warming-up demo voor alle trainers en leiders van de club.

Aanvang van deze avond is om 19.30 uur.

Voetbal is een loopsport en dit word maar al te vaak vergeten tijdens de voetbaltraining. Tijdens het voetbal komt een sprint over 40, 50 meter maar zelden voor, sprintjes over korte afstanden komen veel voor en zijn zeer belangrijk en bedenk dan ook nog eens dat de sprintjes worden gemaakt waarbij snel van richting veranderd moet worden. Specifieke looptraining gericht op het voetbalspel is een onmisbaar onderdeel van het hedendaagse voetbal, alles draait om snelheid. Een voetballer moet niet alleen over sprintvermogen beschikken maar moet ook kunnen wenden, keren en uithoudingsvermogen hebben om meerder sprintjes achter elkaar te kunnen trekken.

Om blessures te beperken zal Mathijs Frix ons uitleggen hoe we een goede warming-up kunnen doen, en dat je looptechniek en stabiliteit in de jeugd goed kan trainen.

Het is dus belangrijk om in de jeugd hier al aandacht aan te besteden. Daar vorm je de basis en van daaruit wil je doorgroeien. Dat is je fysieke basis!

Programmapunten:

Introductie

Uitleg werkwijze FriX

Blessurepreventie

  1. Statisch vs dynamisch rekken
  2. Core-stability
  3. Krachtoefeningen
  4. Looptechniek/looptraining

Hersteltraining (zaal en veld)

Warming-up

Laatste nieuws