Nieuws

Elburger Sportclub in extremis langs ZAC!

Bert-Jan Kragt was zaterdagmiddag voor even de held bij Elburer Sportclub. Terwijl de officiële speeltijd al enkele minuten was verstreken zette hij een actie in, sneed naar binnen om vervolgens op de rand van het strafschopgebied met z’n linker haarzuiver en vernietigend uit te halen. Tot uitzinnige vreugde van alles wat blauw-wit was verdween de bal onhoudbaar voor de dappere doelman Niels Krijnen in de linkerbenedenhoek.
Een heerlijke en beslissende treffer in extremis in een boeiend duel, waarin na twee achtereenvolgende nederlagen eindelijk weer eens een overwinning (3-2) mocht worden begroet.
Al na exact zeven minuten had de thuisclub op een voorsprong moeten staan. In uitstekende positie legde Mathijs Frik de bal, in plaats van zelf uit te halen, het speeltuig terug op Wim de Vries. De anders zo trefzekere spits kon echter niet voldoende controleren en vervolgens verdween de bal voorlangs het doel.
De Elburgers, die een technisch vaardig ZAC tegenover zich troffen, waren wel wat vaker voor het heiligdom van Krijnen te vinden, maar onzorgvuldigheid speelde te veel parten om tot succes re komen.
Vijf minuten voor de thee kwam de ploeg van Remon van Schoonhoven aan de leiding. Na een uitstekende aanval van de Elburgers leek de ZAC-verdediging de zaak te klaren, maar Melle Reuvecamp kreeg de bal vervolgens zo ongelukkig op zijn voet en z’n eigen doelman passeerde.
De tweede helft was nog maar enkele minuten oud toen ZAC op gelijke hoogte kwam waarbij de scheidsrechter was ontgaan dat voorafgaande aan de treffer van Iljas Baltes volgens velen eerst een overtreding was begaan.
Er ontspon zich een pakkend voetbalgevecht met kansen over en weer en de Zwollenaren zelfs na ruim een uur aan de leiding kwamen doordat Joost Vulkers na een vlotte aanval in de rebound scoorde. Er gebeurde van alles waarbij doelman Kevin Struik zijn ploeg met enkele fantastische reddingen in de race hield en aan de andere kant de thuisclub een strafschop claimde na een overtreding op Marco de Vries.
De voorbeeldige veerkracht van de Elburgers resulteerde tien minuten voor tijd in de verdiende gelijkmaker. Wim de Vries was met z’n ijzersterke wapen, de kopbal, weer eens succesvol en uit één van de vele hoekschoppen met uiterste precisie raak mikte.
In een zinderende slotapotheose, waarbij Melle Reuvecamp na twee keer geel (= rood) net iets eerder kon vertrekken dan de rest, zorgde Bert-Jan Kragt voor een gezellige afterparty.

Laatste nieuws