Nieuws

Geflatteerde nederlaag voor JO9-2

Gisteren stond er weer een wedstrijd op het programma. Ditmaal moesten we thuis spelen tegen CSV “28 JO9-4 uit Zwolle. Deze vereniging heeft meer dan 10 JO9 teams, dus die hebben een grote jeugdafdeling. We hebben de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan het winnen van 1:1, techniek en positiespel, dus het vertrouwen is er absoluut bij ons. Helaas is Jesse Bruijnes al een tijdje geblesseerd, dus hierbij wensen wij hem beterschap toe. De volgende spelers mochten het vandaag gaan laten zien: Cas Wolff, Ruben Zoet, Wessel Balk, Stijn Westerink, Daan Broekhuizen, Tijmen Draaijer, Xander van Dam en Dennie Marting. Voor de wedstrijd werden er wat vragen aan de kinderen gesteld, die beantwoorden ze. Zoals wat er wel kan gedaan worden tijdens de wedstrijd en wat je beter niet kunt doen. Vervolgens begonnen we aan de warming-up. Hierbij zag het er allemaal zeer veelbelovend uit en gingen we met vertrouwen aan de wedstrijd beginnen. En we begonnen zeer goed aan de wedstrijd. Maar ook de tegenstander liet zich niet onbetuigd en het ging dus echt gelijk op. Toch was het CSV die op een 0-1 voorsprong kwam via een afstandsschot. Toch bleven de boys van ESC erin geloven en we begonnen steeds beter te voetballen, wat dan ook resulteerde in een groot aantal kansen. Maar helaas wisten Daan, Xander, Stijn het net niet te vinden en was het na 20 minuten dan ook 0-1 toen we de rust in gingen. Ondanks de achterstand konden we toch dik tevreden zijn met het vertoonde spel en de kansen die we hebben gekregen. Het enige (wel belangrijke) minpuntje was, dat we de kansen dus niet wisten te benutten. Maar verdedigend en onze keeper Cas stonden echt uitstekend. Dus we spraken af om de 3de 10 minuten wel scherp te beginnen en de kansen dan ook beter te benutten, maar dit gebeurde niet. Het is bijna iedere wedstrijd zo, dat in de 3de gedeelte van de wedstrijd de doelpunten ons om de oren vliegen. Dit gebeurde ook gisteren weer tegen CSV, want binnen 5 a 6 minuten kregen we ineens 6 doelpunten om de oren! Waar dit door komt is eigenlijk niet uit te leggen. Ineens lopen we achteruit, durven we de bal niet echt meer aan te vallen en vergeten we alles wat in de 1ste 20 minuten wel goed gaat. Nog steeds kregen we wel kansjes, maar niet zoveel meer als in de 1ste 20 minuten. Maar we stonden dus ineens met 0-7 achter. Na deze 10 minuten kwamen we weer bij elkaar, voordat de laatste 10 minuten zouden gaan beginnen. De trainer gaf aan om net te doen alsof het weer 0-0 stond en te proberen weer lekker te gaan voetballen. En dit deden ze, want ze klapten er ineens weer op en gingen vol op de bal aanvallen. Dit was mooi om te zien, maar tevens ook onbegrijpelijk dat we het in 10 minuten toch zo uit handen konden geven. We zijn ook blij dat we iedere week dezelfde spelbegeleider hebben in de persoon van Cor Bruijnes, maar op 1 momentje was hij dit even vergeten. Er werd een overtreding gemaakt op een speler van ESC, waarop Cor uit riep: He scheids!! Vervolgens bedacht hij ineens dat hij zelf de “scheidsrechter” was en alsnog de vrije trap aan ons gaf. Maar zoals gezegd, de laatste 10 minuten deden we het ineens weer veel beter en dit resulteerde dan ook in een schitterend doelpunt. Het was Ruben Zoet die na een schitterende actie aan de linkerkant de bal geweldig voor gaf, waarna Daan Broekhuizen op een geweldige manier kon scoren. De jongens waren dan ook dolblij en ook de trainer natuurlijk. Maar door deze blijdschap vergaten ze even te verdedigen en CSV scoorde ook meteen weer. De eindstand werd 1-10 voor CSV, maar dit was enorm geflatteerd. Want als wij in de 1ste 20 minuten de kansen wel afmaken, dan staan wij zelf met 5-2 voor met de rust. Hier moeten we dus aan gaan werken en ook moeten we proberen om de 3de 10 minuten de wedstrijd niet meer zo makkelijk weg te gaan geven. Toch zien we de jongens enorme sprongen maken op de training, maar zien we dit nog iets te weinig terug in de wedstrijden. Hier blijven we aan werken, totdat we dit ook in de wedstrijden terug gaan zien. De penalty’s werden gescoord door: Daab Broekhuizen, Dennie Marting, Xander van Dam, Stijn Westerink en Cas Wolf

Laatste nieuws