Nieuws

ESC 3 behaalt monsterscore in Uddel

Voor de meesten van ESC 3 was het al enkele jaren geleden dat het voetbalveld van S.V. Prins Bernard te Uddel werd betreden. Sommigen van de nog vrij jonge selectie gaven aan nog nooit in Uddel te zijn geweest. In al die jaren blijkt er niets veranderd op sportpark De Zandsteeg waar nostalgie de boventoon voert.

Om 12:30 uur ving de wedstrijd aan op het strak gemaaide veld. Prins Bernard had bij aanvang van de wedstrijd nog geen punten gemorst op het eigen veld. De twee uitwedstrijden werden wel verloren. Al gauw bleek dat ESC 3 niet van plan was om als derde ploeg punten te morsen in Uddel.  In de zesde minuut was het Mark die een dieptepass van Alexander Witteveen met een strak schot binnen schoot in de korte hoek. Vervolgens was het Remco Timmer die in de 14e minuut een steekpass van Mark afrondde waarna hij in de 20e minuut zijn persoonlijke score verdubbelde. Hierdoor was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Heel even deed Prins Bernard 2 wat terug in de nog jonge eerste helft. Door wat ongelukkig uitverdedigen aan de kant van ESC kon de oranje formatie terugkomen tot 1-3. De aanvaller van Prins Bernard schoot de bal zo hard in, dat gelegenheidskeeper Maarten Junte de bal waarschijnlijk niet eens gezien heeft. Enkele minuten later kwam S.V. Prins Bernard er weer gevaarlijk uit. Met moeite werd de aanval gepareerd waarna wij zelf weer aan scoren konden denken. Hierbij kregen wij zelfs tot twee keer toe, hulp uit onverwachte hoek. Een lange uittrap van Maarten Junte vloog alles en iedereen voorbij. Eén der verdedigers van Prins Bernard gaf de bal vervolgens nog een zetje mee in de richting van zijn eigen keeper. De keeper liet de bal op zijn beurt onder zijn voet door schieten waardoor Maarten een heuse assist op zijn naam kreeg. Niet veel later kreeg Mark de bal op links ingespeeld, waarna hij van grote afstand besloot te schieten. Het schot was zo ontzettend hard, dat de keeper met bal en al in het net belandde! O nee, het schot leek meer op een te zachte terugspeelbal. Vermoedelijk had de keeper van Uddel wanten aangetrokken in plaats van handschoenen. De bal glipte namelijk op miraculeuze wijze langs zijn lichaam waardoor wij gingen rusten met een 1-5 voorsprong.  Leedvermaak alom klonk het in de kleedkamer om de blunderende keeper van de thuisploeg. Hierop reageerde Miguel Ponstein scherp met de woorden, ‘volgens mij is het een Barkeeper’. De opmerking van de week werd zodoende in de rust al bepaald.

De tweede helft was er één die oprecht past binnen het niveau van de Kelderklasse. Prins Bernard was geheel de kluts kwijt en liet zich aan alle kanten overlopen. Alexander Witteveen en Erik Jan Vis wisten ieder nog één keer te scoren. Remco Timmer liet zien waarom wij de transfersom van 200.000 euro vol vertrouwen hebben overmaakt naar de Elburger Volleybal Vereniging. Steevast stond hij op de goede plek en wist zo nog eens 4 maal te scoren in de tweede helft, waardoor zijn totale score in deze wedstrijd op 6 treffers eindigde. Prins Bernard wist echter tussendoor ook nog 2 keer te scoren. Niels Westerink, aspirant Manager, nam initiatief door het vlaggen aan Elburger zijde over te nemen. Genieten van het voetbal en daarbij tegelijk het verschil tussen links, rechts, voor en achter te bepalen werd hem te veel. Hierdoor zag hij een duidelijke buitenspel over het hoofd waarna Uddel kon aanleggen voor de 2-5. Ergens tijdens de ‘schiet maar raak voor knaak-ceremonie’ wist Uddel nog een derde keer te scoren. Hoe deze precies ging weten we niet meer. Waarschijnlijk gingen wij af en toe mee in het niveau van Prins Bernard. Een smet op deze wedstrijd zijn dan ook de 3 tegentreffers. Dit zijn er net zo veel als in de voorgaande 3 wedstrijden bij elkaar. Manager Robert Westerink heeft al aangegeven dat de training hier voor komende donderdag op aangepast zal worden.

Na de wedstrijd diende zich nog een bijzonder tafereel aan. Spits Remco Timmer pakte na het eindsignaal twee ballen uit de tas van S.V. Prins Bernard. ‘Kelderklasse of niet, ik heb twee hattricks gescoord en dus neem ik twee ballen mee’, zo zei Remco Timmer.

Na afloop heeft de selectie nog uren lang nagenoten in de kantine van de Elburger Sport Club. Volgens betrouwbare informatie is kantinebeheerder Herrald Hulst tot laat in de avond bezig geweest om enkele spelers van ESC 3 uit de kantine te krijgen.

Laatste nieuws