Nieuws

ESC 5 – vv Nunspeet 7 1-0

ESC 5 – Nunspeet 7 ESC 5 pakt koppositie!
Op zaterdag 28 oktober 2017 stond op veld 4 van Burgemeester Bode Sportpark een heuse kraker op het programma.

Nadat de teamfoto werd gemaakt door fotografe Lusin (waarvoor dank) waren de boys van leiders Rick en Martijn klaar voor de strijd. De opstelling van deze wedstrijd was als volgt: Rick op goal. Achterin staan Laurens, Ruben, Geert-Cees en Marcel opgesteld. Op het middenveld starten we met Olaf, Frans en Niek. Voorin staan Gerbert, Danny en Aalt opgesteld. Op de bank beginnen vandaag Sander, David, Martijn en Herman. Daarnaast worden wij aangemoedigd door onze geblesseerde spelers Eduard, Stephan en Gerard. Onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Sjerp werd er om 14:30uur afgetrapt.
Met de wetenschap dat we bij een overwinning bovenin blijven meedraaien willen de boys van ESC 5 goed aan de wedstrijd beginnen, maar is het Nunspeet 7 die de eerste helft de klok slaat. Zo krijgen de Nunspeetse boys de meeste kansen in de eerste helft en hebben veruit het meeste balbezit. Zo krijgen de Nunspeters een aantal kansen uit goedgenomen corners en houdt Rick ons op de been. Wij hebben een aantal kleine kansen gehad via Aalt en mogen onze handen dichtknijpen dat wij met 0-0 de rust halen dankzij onze verdediging.

In de rust worden een aantal omzettingen gedaan. Zo krijgen Martijn, Herman, Sander en David de kans om de wedstrijd in ons voordeel te beslissen.

Met de wind in onze rug beginnen wij de tweede helft een stuk scherper dan de eerste. Zo krijgen beide ploegen grotere kansen om op voorsprong te komen. Dankzij onze goed georganiseerde verdediging worden de kansen voor de uitploeg onschadelijk gemaakt. Ook krijgen wij kleine kansen om op voorsprong te komen door een afstandsschot van Danny en David die geen goal treffen. Daarnaast kreeg Danny de kans om de eerste goal van de wedstrijd te noteren, maar zijn schot vanaf randje 16 werd van richting veranderd en viel pardoes in de handen van de keeper. Na ongeveer 70 minuten spelen komen de Elburgse boys dan toch op een 1-0 voorsprong. Na een slimme en snelle vrije trap zet Sander onze linksbuiten David 1 op 1. David heeft een aantal schijnbewegingen in huis en omspeelt zijn directe tegenstander om zo in de korte hoek binnen te schieten. Dit tot een groot explosie van vreugde bij iedereen die ESC 5 een warm hart toedraagt! Het is nu zaak om deze voorsprong vast te houden en dit lukt met hangen en wurgen. Zo wordt een corner door drie Nunspeters gemist en komt de bal tegen de doelpaal. Ook houdt onze verdediging de organisatie goed intact en mogen in het bijzonder Marcel en Olaf benoemd worden vanwege hun bikkelende werk in deze wedstrijd. Mede door de fanatieke support die wij mochten ervaren vanaf de zijlijn trekken wij de overwinning over de streep. Deze overwinning was niet gebeurd als Nunspeet 7 de grote kansen niet om zeep had geholpen in de laatste tien minuten van de wedstrijd. Zo wordt er voor open doel gemist na een corner en worden strakke voorzetten niet afgerond. Een gelijkspel zou daarom ook terecht geweest zijn, maar dat maakt de overwinning alleen maar mooier. Deze overwinning werd groots gevierd in de kleedkamer van ESC 5 door het ten gehore brengen van het Elburgs clublied. De vreugde sloeg om in een orkaan van geluid toen bekend werd dat de medekoploper had verloren. ESC 5 is de trotse koploper van de 6e Klasse F Oost!!

Laatste nieuws