Nieuws

Elburger Sportclub wacht nog steeds op eerste uitzege

Hoewel het afgelopen zaterdag in een enerverende slotfase in de wedstrijd tegen ZAC wel diep uit de tenen moest komen, slaagde Elburger Sportclub er tot nu toe in alle thuiswedstrijden winnend af te sluiten. Met de verrichtingen op vreemde bodem wil het echter nog maar niet lukken en gingen alle wedstrijden verloren.

A.s. zaterdag krijgen de blauw-witten de gelegenheid hier verandering in te brengen wanneer het op bezoek gaat bij Olympia ’28 te Hasselt. Evenals die van de Elburgers zijn de resultaten van Olympia, dat één puntje meer verzamelde, nogal wisselvallig. Terwijl men een week daarvoor het sterke en veel scorende Hattem met een verrassende 6-3 nederlaag naar huis terugstuurde, verloor de ploeg j.l. zaterdag met 3-2 van Oene. Nadat men in het seizoen daarvoor terugkeerde naar de 3e klasse, middels een succesvol verlopen na-competitie, dreigde het in het recente voetbaljaar al weer mis te gaan. Olympia eindigde op de 11e (p/d) plaats, maar wist zich, opnieuw via de na-competitie, toch te handhaven. Beide ploegen kenden in de jaren negentig van de vorige eeuw een aantal glorierijke jaren toen men uitkwam in de toenmalige hoogste (hoofd)klasse van het amateurvoetbal en vochten o.a. duels uit met gerenommeerde ploegen als Genemuiden en Urk. Die tijden behoren zeer waarschijnlijk definitief tot het verleden. In de confrontaties vorig seizoen, werden de punten broederlijk gedeeld. In Hasselt won Olympia met ruime cijfers (4-0), maar de Elburgers revancheerden zich in de return en wonnen met 2-0. Een eventuele overwinning voor de blauw-witten zou maar zo een plaatsje in de top vijf op kunnen leveren.
Het treffen in Hasselt op sportpark ’t Hoenbroek aan de Burgem. Malcorpslaan begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W. de Wit.

Laatste nieuws