Nieuws

Uitsyndroom voor Elburger Sportclub: vierde nederlaag op rij

Wedstrijden op vreemde bodem worden langzamerhand een obsessie voor Elburger Sportclub. Ook in de vierde achtereenvolgende uitwedstrijd raakten de blauw-witten niet verlost van het uitsyndroom en verloren met 2-0 van Olympia ’28 in Hasselt.
De formatie uit het stadje aan het Zwarte Water wist vorig seizoen, nota bene via de na-competitie, ternauwernood aan degradatie te ontkomen, maar in het huidige voetbaljaar gaat het crescendo en door deze zege heeft men zich nu in de sub-top genesteld. De positie van Elburger Sportclub is er door deze nederlaag niet rooskleuriger op geworden en voorlopig moet genoegen genomen worden met een bescheiden tiende plaats.
De Elburgers begonnen gretig en dwongen de sterke doelman Jeroen Bos direct al tot een redding. Met twee handige en snelle buitenspelers was Olympia wel gevaarlijker dat na ruim tien minuten de score opende middels Bertus Finke, die de bal uit de kluts achter doelman Kevin Struik schoot.
Via de linkervleugel bezorgden Marco de Vries en Robert van Schie de tegenstander aan de andere kant handen vol werk, waarbij de eerste zelfs dichtbij de gelijkmaker was. Ook Mathijs Frik kwam in goede positie voor het vijandelijke doel maar hij kon de bal niet voldoende controleren en zijn schot over zag gaan.
In de tweede helft, waarin de geblesseerd geraakte Van Schie niet meer terugkeerde moest ook Marco de Vries zich al vrij snel vanwege een kwetsuur laten vervangen. Elburger Sportclub kon de tegenstander nog maar zelden in verlegenheid brengen, maar de thuisclub verscheen vervolgens regelmatig voor het doel van Struik. Ongeveer tien minuten voor tijd viel de beslissende tweede treffer. Na een mislukte aanval van de Elburgers kwam Olympia in balbezit en via de rechtervleugel kwam men er razendsnel uit, waarna de geheel vrijstaande Finke, uit de voorzet die volgde, opnieuw succesvol was. De thuisclub wist de voorsprong zonder problemen te verdedigen want goede mogelijkheden, die daarvoor ook al spaarzaam waren, deden zich in de slotfase voor de blauw-witten niet voor al raakte Björn van de Wetering, uit een vrije trap, nog wel de dwarsligger.

Laatste nieuws