Nieuws

ESC 5 blijft maar winnen

Vermoedelijk had dichter Marsman onder andere het gebied rond IJsselmuiden in gedachten toen hij zijn gedicht ‘Denkend aan Holland’ schreef. Dit dorp vormde op een grijze, natte zaterdagmiddag het decor voor de wedstrijd tussen IJVV 9 en de trotse koploper ESC 5. Aangezien de Elburgers in de winning mood zijn, maar de wedstrijden niet makkelijk werden gewonnen, beloofde ook dit een lastige wedstrijd te worden.
De wedstrijd kende een valse start aangezien de grensrechter van ESC (dhr. Herman Wijnne) aan de verkeerde kant wilde gaan vlaggen. Na enige uitleg klonk het eerste fluitsignaal en kon de wedstrijd beginnen.
De eerste helft was nog maar 3 minuten onderweg toen aanvoerder en rots in de branding Pieter Nagelhout door een ongelukkige botsing met de Vikingspits van IJVV het veld moest verlaten. Een aderlating voor de ploeg, maar Olaf Vos speelde een prima wedstrijd op zijn plek, centraal achterin. Na ongeveer 25 minuten spelen kwam IJVV op voorsprong na een diepe bal op de snelle rechtsbuiten. Gelukkig trok Laurens Vos 10 minuten daarna de stand weer gelijk en gingen beide ploegen met 1-1 aan de thee.
In de 2e helft begon het harder te regenen en was er op het zware, moeilijk bespeelbare veld geen sprake meer van goed voetbal. Er volgden kansen over en weer, maar toen een een goede loopactie van de onvermoeibare Sander ‘Opa’ van Putten door Frans de Lange jr. op waarde werd geschat, kon Opa de bal onder de keeper in het doel schuiven. Achteraf gaf Opa aan deze goal voor de deze week overleden strijder Abubakari Yakubu (ex-Ajax) te hebben gemaakt, een prachtig eerbetoon.
Hierna zette IJVV alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar keeper Rick van Loo was een keer op vrijdagavond niet de stad in geweest en kwam 2x als winnaar uit de strijd bij een 1 tegen 1 situatie. Na 5 minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af en wist ESC 5 dat het de ongeslagen lijstaanvoerder bleef.
Volgende week staat de topper tegen ’s Heerenbroek 4 op het programma. Mocht u een liefhebber zijn van goed voetbal, dan raden wij u aan om bijvoorbeeld af te reizen naar Katwijk, waar de gelijknamige ploeg zal aantreden tegen de ‘Rooien’ uit Spakenburg. De verstokte ESC supporter zal nog wel eens met weemoed terugdenken aan seizoen 94/95 toen er in de hoofdklasse twee keer werd gewonnen van IJsselmeervogels.
Hoe dan ook, de jongens van ESC 5 zullen aanstaande zaterdag weer alles moeten geven om de drie punten te pakken.

Laatste nieuws